KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ukrajnában szavaztak a magyarokról – lesújtó a végeredmény

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Razumkov Központ felmérést végzett az ukránok külföldhöz való viszonyáról, a legtöbb válaszadónál Kanada, Lettország, az Egyesült Királyság, Litvánia, Franciaország és Észtország volt a kedvenc – írja az UNIAN.

A felmérés utolsó helyén Magyarország végzett a tőlük nyugatra található országok közül, a válaszadók 63 százaléka negatívan viszonyul a szomszédhoz.

Korábban Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója azt mondta, Magyarország az élen jár Ukrajna segítésében – ez egyébként az ország történetének legnagyobb humanitárius akciója.

Felidézte, éppen járták be az épületeket, helyi vezetőket kerestek, hogy megkérdezzék, miben tudnak segíteni, amikor egyszer csak jött egy édesanya a gyermekével. Valamennyit tudott angolul, mutatta a háta mögött szétbombázott házat, hogy annak a harmadik emeletén laktak. „Megkérdezték, mi járatban vagyunk. Mondtam, Magyarországról jöttünk, segíteni szeretnénk új óvodákkal, iskolákkal, élelmiszerrel, higiéniai eszközökkel. Erre a kislány belenyúlt a náluk lévő szatyorba, elővett belőle egy csokoládét, és odanyújtotta nekünk, megköszönve, hogy ott vagyunk. Könnybe lábadt a szemünk” – mondta Lehel László.

Mandiner

Kiemelt kép: illusztráció / Ukrajnából Magyarországra érkező menekültek

Ez is érdekelheti:  Előkerült a Magyar Péter-féle Tisza Párt alapítójának ügynökaktája

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Ukrajnában szavaztak a magyarokról – lesújtó a végeredmény

  1. Akkor miért jönnek ide hetente 14 ezren ha annyira lesújtó a véleményük hazánkról ! Szerintem ez hatalmas hazugság amit írnak az ottani újságok !!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük