KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Magyarország megvétózhatja Bulgária schengeni tagságát

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Kovács Zoltán, nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár X (korábban Twitter) bejegyzésben hívta föl a figyelmet arra, hazánk milyen lépésre szánja magát, amennyiben Bulgária továbbra is emelt tranzitdíjjal továbbítja az Oroszországból hazánknak érkező gázt aTörök Áramlat .

Szijjártó Péter külügyminiszter ugyanis szombaton a közösségi oldalán megosztott videó bejegyzésében azt mondta, hogy

Magyarország határozottan közölte Bulgáriával, hogy megvétózza az ország schengeni övezethez való csatlakozását, ha a balkáni állam hosszabb ideig fenntartja a földgázszállításokra kivetett tranzitadót.

A külügyminiszter ugyanis „botrányosnak és ellenségesnek” nevezte Bulgária lépését, mert az veszélyezteti az Észak-Macedóniába, Szerbiába és Magyarországra szánt földgáz tranzitját.

A jelenlegi geopolitikai és biztonsági viszonyok miatt a Magyarország ellátásához szükséges gáz nagy része ezen a vezetéken halad át, és Bulgária döntése, amely „teljesen ellentétes az európai jogszabályokkal”, „egyebek mellett a Magyarországra irányuló gázszállítások leállítását kockáztatja”

– fejtette ki a magyar diplomácia vezetője.

Szijjártó Péter jelezte, hogy jövő héten döntenek Bulgária schengeni csatlakozásáról, „ezért a bolgárok hirtelen azon kezdtek igyekezni, hogy megpróbálják visszavonni ezt a korábbi döntést.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Medvegyev: Kijev veszélyt jelent Oroszország létére

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük