TÁMADÁS A TURULUNK ELLEN - NYÍLT LEVÉL AZ ÚJ HEGYVIDÉKI POLGÁRMESTERNEK
     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Magyarázza meg valaki, mit keresett a magyar vezérkari főnök Ukrajnában!

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Magyar vezérkari főnök látogatása Ukrajnában – A Békekör magyarázatot kér

 

A Magyar Békekör elnöke pénteken felszólította a kormányt, adjon magyarázatot az embereknek, mit keresett a honvédség parancsnoka Ukrajnában, és volt-e felhatalmazása arra, hogy hazánk nevében Ukrajnát támogassa az Oroszország elleni háborúban.

Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, az Index értesülése szerint, titokban tárgyalt Valerij Zsaluzsniyijjal, az ukrán hadsereg főparancsnokával, aki a Magyar Honvédség parancsnokának látogatását annak jeleként értékelte, hogy Magyarország Ukrajnát támogatja Oroszország ellen.

„Most akkor ki akarunk maradni a háborúból, vagy részt akarunk venni benne Ukrajna oldalán?” – tette fel a kérdést Simó Endre, aki összeegyeztethetetlennek tartja az Ukrajna melletti katonai kiállást a kormány háborúval szemben távolságtartó eddigi politikájával.
Kötött-e Romulusz tábornok megállapodást arról, hogy hadianyaggal vagy emberi erővel segít az ukrán hadvezetésnek Oroszország ellen? Elkötelezte-e hazánkat a kijevi rezsim védelmében Oroszországgal szemben? Önálló akciót folytatott-e a Magyar Honvédség parancsnoka, vagy felhatalmazást kapott rá? Ki hatalmazta föl arra, hogy a vesztésre álló ukrán hadsereg mellé szegődjön az orosz hadsereggel szemben?

Érvényes-e Orbán Viktor miniszterelnök ígérete, miszerint a kormány nem hagyja, hogy Magyarországot háborúba sodorják?

Követeljük, hogy a kormány válaszoljon a feltett kérdésekre! Ha kitérne az egyenes válasz elől, azt a gyanút ébresztené az emberekben, hogy nem volt őszinte hozzájuk, és mégis beadta a derekát NATO szövetségeseink nyomására, és nem tud ellenállni annak, hogy hazánkat is belekeverjék egy olyan konfliktusba, amelyből csak a rövidebbet húzhatjuk – mondta a Békekör elnöke.+++

Kiadta: Magyar Békekör
https://vk.com/public213869489
https://bekekor.wordpress.com/
https://hu-hu.facebook.com/bekekor/

Kiemelt kép: Az ukrán hadsereg július 8-án közzétett fényképén Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyat Honvédség parancsnoka, és Valerij Zsaluzsniyij, az ukrán hadsereg főparancsnoka ukrajnai terepszemlén.

Ez is érdekelheti:  Magyaródy Szabolcs: Volksbund

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük