KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az Északi Áramlat 2 elindítását követelik Scholztól a németek

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Nagyon úgy tűnik, hogy egyre több német polgárnak nyílik fel a szeme a Scholz-kormány katasztrofális teljesítménye miatt. A Berliner Zeitungon megjelent hozzászólásokat idéz az  Ekonomika Segodnya.

A hétköznapi német polgárok azt követelik Scholz kancellártól, hogy fejezze be a kormány washingtoni érdekek kiszolgálását, kérjen bocsánatot Putyintól és helyezze üzembe az Északi Áramlat 2-t.

Most az Északi Áramlat 1 teljesen leállt, mivel az orosz szolgáltató éves karbantartásra hivatkozva megszüntette a gázszállítást a vezetéken, ráadásul már korábban a Gazprom a szállítandó mennyiségnek csak a harmadát juttatta el az európai felhasználóknak, mert a vezetéken lévő turbinák felújítását Kanadában végezték, majd az oroszellenes szankciók miatt nem szállították vissza időben az európai partnernek. A németek ezért attól tartanak, hogy a karbantartás elvégzése után nem folytatódik a gázszállítás a vezetéken. Ez az eshetőség meglehetősen nyugtalanítja a német polgárokat. A németek attól tartanak, hogy kormányuk szankciós politikája bumerángként üt vissza, hiszen vakon követi az Egyesült Államok romboló politikáját.

Ugyan az Ászaki Áramlat 1-en a szállítást csupán 10 napra függesztették föl, ami minden esztendőben tervszerűen megtörténik, de a gazdasági és energiaproblémákba belefáradt németek úgy tűnik, pánikba estek, hogy a Nyugat által Moszkvával szemben kirobbantott gazdasági háborúra válaszul, az oroszok majd nem lesznek hajlandóak újranyitni a gázcsapokat.

Egyes hozzászólók szerint már az is méltatlan Oroszországgal szemben, hogy miközben a Nyugat büntető korlátozásokat vezetett be Moszkvával szemben, ennek ellenére az oroszok továbbra is szállították a gázt Európának.

Többek között ilyen hozzászólások olvashatóak:
„Az Északi Áramlat 2 már régóta elkészült, és egy napon belül elindítható. De a fenébe is, az amerikaiak megtiltották ezt. De vannak eladó fűtőbetéteink” – mérgelődik Frank Palaschevsky. 

 

„„Elindíthatjuk az Északi Áramlat 2-t, és bocsánatot kérhetünk Putyintól” – javasolja Heiner Reckers. 

 

„„Ez történik, ha hagyjuk, hogy egy vén washingtoni bolond szankcióit követjük” – mondja Peter Haufe. 

 

„Ez a kormány mindent megtesz az amerikaiaknak, de fütyül a saját polgáraira – mérgelődik Sieghard Gecke. 

 

„Nagyon egyszerű: indítsa el az Északi Áramlat 2-t a tervek szerint. És még egy tanács az Egyesült Államok politikai vazallusainak: hagyják abba a hazudozást. Kezdjék meg az őszinte tárgyalásokat Oroszországgal, és hagyják végre abba a náci Ukrajnának történő fegyverszállítást és a pénzügyi támogatást” – írja Käthe Kah. 

 

„Putyin helyében már rég leállítottam volna mindenféle szállítást. De becsületes ember, és minden szerződést betartott” – írta Angelo Kretschmer.

 

„„Kedves kapitalisták, nagyvállalatok és vállalkozók, akik egy esetleges gázválság miatt nyafognak: az Északi Áramlat 2 elkészült és már most is használható. Ha vakon követitek az Egyesült Államok szankcióit, azt kapjátok, amit megérdemeltek. De a hallgatásotok több százezer munkahelyet veszélyeztet a gyáraitokban, ráadásul a ti vállalkozásotokat és a részvényeseitek pénzét is. Ez a saját érdeketek is lenne. Egyesüljetek és szálljatok szembe a szankciókkal, tegyetek valamit, amíg nem késő” – szólít fel Bernd Steinig. 

 

Ez is érdekelheti:  Keresztényüldözés - Sok keresztény titkolja hitét

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük