KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Magyar Péter bejelentette: Talpra Magyarok Közössége néven indít mozgalmat (videó)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Talpra Magyarok Közössége néven mozgalom indítását jelentette be a március 15-i nemzeti ünnepen tartott rendezvényén Magyar Péter jogász pénteken Budapesten.

Azt mondta, hogy a most elindított mozgalmat politikai párttá kívánja alakítani. A márciusi ifjakhoz hasonlította hallgatóságát, akik szerinte ugyanúgy változásokat akarnak, mint az 1848-asok.

A 176 évvel ezelőtti forradalom hősei összetartozásból is példát mutattak – tette hozzá és úgy fogalmazott, hogy “sosem szabad elveszíteni a reményt” és “elsősorban magyarok vagyunk”.

Magyar Péter vélekedése szerint Magyarország ma a “kormányközeli oligarchák szűk csoportjának” irányítása alá került. Úgy látja, ez elsősorban az európai uniós források kapcsán figyelhető meg, amelyet – szerinte – nem az ország gyarapodására használtak fel.

Létrehozandó pártját középen álló politikai erőként definiálta, amely le kíván számolni a “szekértábor-logikával”. Szerinte a Fidesz bár “leépítette a demokráciát”, választáson legyőzhető.

A jogász egy jövőben megalakítandó új kormány feladatának nevezte többek között az oktatás és az egészségügy színvonalának javítását, valamint azt, hogy a fiatalok ne külföldön, hanem szűlőhazájukban képzeljék el életüket. “Minőségi oktatás és egészségügy, valamint a jövőbe vetett hit nélkül nincs magyar jövő” – mondta, hozzátéve, hogy nem “poroszos oktatási rendszerre” van szükség, hanem arra, hogy a gyermekeket a való életre neveljék.

Kijelentette: a kormány az elmúlt időszakban több mint 1300 milliárd forintot költött propagandára, ez az összeg pedig az oktatás és az egészségügy színvonalának javításához “éppen elég lenne”.

Magyar Péter nem ért egyet azokkal, akik szerint azért kell dolgozni, hogy befagyasszák a Magyarországnak járó európai uniós forrásokat, inkább azt kell megfelelően ellenőrizni, hogy ezeket a pénzeket hogyan használják fel. Hangsúlyozta Magyarországnak az EU-val és a NATO-val való szövetségének fontosságát.

Az ukrajnai háborúval kapcsolatban azt hangoztatta, hogy abból Magyarországnak ki kell maradnia, és a menekülteket továbbra is segíteni kell; annak határozottabb hangsúlyozását szorgalmazta, hogy Oroszország az agresszor.

Ez is érdekelheti:  Politico: Ukrajnát frontvonalainak összeomlása fenyegeti

Mozgalma programpontjai közül a környezetvédelmet, a nyugdíjasok és a fogyatékossággal élők megsegítését, az Európai Ügyészséghez való csatlakozást, “a nemzeti vagyon átjátszásának felülvizsgálatát” emelte ki, a fiatalok számára pedig bérlakásprogram létrehozását sürgette – fogalmazott híradásában a Magyar Távirati Iroda.

Külön “érdekessége” volt a Magyar Péter által szervezett rendezvénynek, hogy annak programján az a Nagy Ervin színész szavalta el a Nemzeti dalt, aki erősen köthető a hazai balliberális, amerikaiak adópénzéből pénzből finanszírozott, magyarellenes dollárbaloldalhoz, és akit David Pressman hazánkba akkreditált amerikai nagykövet is vendégül látott a zsidó húsvéton 2023-ban. Egy közös képen látható, amint Gyöngyösi Márton balján ül a vendéglátó asztalánál.

Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnöke és Nagy Ervin színművész az amerikai nagykövet által rendezett széderesten 2023-ban (Fotó: Facebook)

Magyar Péter március 13-án az ATV Egyenes beszéd című műsorának vendége volt, itt kérdezték arról, hogy egy új pártot alapít-e vagy egy már meglévőt szeretne újjá éleszteni. Magyar akkor azt mondta ezekre a kérdésekre március 15-én választ ad, most azonban úgy fogalmazott: ez még a napokban derül ki – számolt be a Magyar Nemzet. A lap tudósítójának sikerült mikrofonvégre kapnia a korábbi igazságügyi miniszter férjét, aki többek között arról is beszámolt, hogy a rendezvény költségeit saját pénzből, de segítették őt vállalkozók, biztonsági cégek és sok-sok önkéntes segített be a rendezvény megvalósításába. A Magyar Nemzet tudósítása:

 

Kiemelt kép: Budapest, 2024. március 15. / Résztvevők Magyar Péter jogász rendezvényén az Andrássy úton 2024. március 15-én. Magyar Péter a március 15-i nemzeti ünnepen tartott eseményen Talpra Magyarok Közössége néven mozgalom indítását jelentette be, amelyet politikai párttá kíván alakítani. / MTI/Balogh Zoltán

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Magyar Péter bejelentette: Talpra Magyarok Közössége néven indít mozgalmat (videó)

  1. REMÉLEM NEM AJELENLEGI MEGOSZTÓ HATALOM ÁLL A HÁTTÉRBEN,VAGY AZ IGAZHITÜEK.HA NEM AKKOR ÁLDJA MEG A MAGYAROK ISTENE EZEN TOMORÜLÉST.HA NEM AKKOR VERJE MEG ŐKET A SORS ÁLLTAL TÖBBSZÓZÖRÖSEN MINT AMENNYISZER MIVELUNK KICSESZTEK.UGYLEGYEN.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük