KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ma Berlinben egy nagy demonstrációval zárul(?) az egy hete tartó tiltakozás

Mára csúcsosodik ki az egy hete Németországban elkezdődött gazdademonstráció. A szervezők a finálét Németország fővárosában, Berlinben tartják.

A német kormány politikusai a hétvégén a saját szájuk íze és politikai felfogásuk szerint összegezték az elmúlt egy hét tapasztalatait. Olaf Scholz kancellár egy videót tette ki az X közösségi oldalra, ahol lényegében olyan szélsőségeseknek nevezte a tüntetésen résztvevő gazdákat és azokat, akik támogatják őket, akik „megmérgeznek minden demokratikus vitát”

Cem Özdemir zöld mezőgazdasági miniszter óva intett a „szélsőjobboldali egyénektől”, Robert Habeck szövetségi gazdasági miniszter szerint pedig „felforgatásról szóló szándékokkal kapcsolatos felhívások keringenek, szélsőséges csoportok alakulnak, és nyíltan megjelennek az etnikai és nacionalista szimbólumok.”

Christian Lindner (FDP) pénzügyminiszter szerint a gazdák nagyon rossz úton járnak és jobban tennék, ha visszafordulnának, mert „eltévedtek”.

Az SPD vezetője, Saskia Esken A Bild című lapnak kijelentette: „Bárki, aki kritizál minket, helytelenül viselkedik, vagy szélsőségesek távolról irányítják .”

Ezekből a kormányzati szereplőktől hallott megjegyzésekből világosan kiderül, hogy a jelenlegi németországi kormányzat teljesen elrugaszkodott a valóság talajától és csak a neoliberális mantrát képesek felhozni, miszerint, akik ellentétes véleményt fejeznek ki a regnáló kormányzattal, azok csakis szélsőjobboldali csoportok lehetnek. Maguk a gazdák pedig ezeknek a csoportoknak a befolyása alatt állnak.

A gazdaegyesületek képviselői is nyilatkoztak

„2000 traktor máris elzárja a kormányzati negyedet” – ezzel a szalagcímmel jelent meg a Bild című lap reggel 8.24 órakor. A gazdaszervezetek záró kommentárjai így hangzottak:

Ez is érdekelheti:  Breaking: Biden visszalép, nem indul novemberben Trump ellen

Joachim Rukwied, a gazdák elnöke :

„A németek 70 százaléka mögöttünk áll. Reméljük, hogy végre győzni fog a józan ész. Csak a politika megváltoztatása akadályozhatja meg a további tiltakozásokat”.

Markus Drexlert, a bajor gazdaszövetség szóvivőjét a Bild című lap idézte:

„Elfogadjuk a jelzőlámpás koalíció egyeztetésre történő meghívását – még ha későn is érkezik. Azonban az a kompromisszum, ami most az asztalon van, azt jelenti: nem érdekes, ha beledöglünk és tönkremegyünk”.

Martin Lüdeke, a hamburgi gazdaszövetség elnöke:

„Békésen mutattuk meg, hol vannak a problémák. Az árnyomás óriási számunkra, mivel a világpiacra termelünk. Ezért továbbra is szükségünk van a támogatásra. Ha ezt semmilyen formában nem kapjuk meg, akkor készen állunk a további tiltakozásokra.”

Bernhard Bolkart, a Badischer Landwirtschaftlicher Hauptverband elnöke:

„Attól tartok, hogy Scholz, Habeck és Lindner makacssága továbbra is megmarad, és nem lesznek tekintettel ránk”.

Az alábbi videón az látható, amint a tűzoltók kiállnak a gazdák tüntetése mellett, akik éppen egy tűzoltósági épület mellett haladnak el mezőgazdasági gépeikkel:

Berlinben időközben folyamatosan nő a tömeg:

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük