KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Lula da Silva brazil elnök felszólította az Egyesült Államokat, hogy vessen véget az ukrajnai háborúnak

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Lula da Silva brazil elnök kínai állami látogatása során újságíróknak azt nyilatkozta, hogy az USA-nak fel kellene hagynia az ukrajnai háború támogatásával. Azt is kijelentette, hogy az EU-nak el kell kezdenie a békéről beszélni. Kína és Brazília közvetítőként akarja magát pozícionálni a békefolyamatban.

Az Egyesült Államoknak „fel kellene hagynia a háború támogatásával, és el kellene kezdenie a békéről beszélni”. A web.de internetes portál szerint Lula da Silva brazil elnök ezt a felhívást szombaton, pekingi látogatása során tette újságíróknak. Szerinte az Európai Uniónak is „el kell kezdenie beszélni a békéről”.

A nemzetközi közösségnek kötelessége meggyőznie Vlagyimir Putyin orosz elnököt és Volodimir Zelenszkij ukrán vezetőt arról, hogy „a béke az egész világ érdeke”.

A brazil elnök kijelentései Washington Ukrajnának nyújtott támogatásáról érzékenyek voltak – írja a web.de. Hiszen Brazília is szoros kapcsolatokra törekszik Washingtonnal. Lula da Silva februárban, egy hónappal hivatalba lépését követően először az Egyesült Államokba utazott.

Lula Pénteken Pekingbe utazott. Kína Brazília legfontosabb kereskedelmi partnere. A kínai látogatás célja a kétoldalú kapcsolatok erősítése volt. A brazil elnök azt is világossá akarta tenni, hogy „Brazília ismét fontos szereplő a világ színpadán”.

Nyugati szövetségeseikkel ellentétben Kína és Brazília nem ítélte el Moszkva ukrajnai invázióját, és nem vesz részt az Oroszország elleni szankciókban.

Mind a kínai kormány, mind a brazil vezető bírálta Washington Kijevnek nyújtott támogatását. A két ország semleges félként és közvetítőként akarja magát pozícionálni az ukrajnai konfliktusban.

Lula da Silva kínai látogatása után újabb állami látogatást tervez az Egyesült Arab Emírségekbe.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen Hszi Csin-ping és Lula da Silva / Quelle: www.globallookpress.com © Huang Jingwen / XinHua

One thought on “Lula da Silva brazil elnök felszólította az Egyesült Államokat, hogy vessen véget az ukrajnai háborúnak

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: