KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Újra tízezrek tüntettek a cseh kormány ellen Prágában

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Újabb kormányellenes tüntetésre került sor vasárnap délután Prágában.

A Vencel-téren összegyűlt több tízezer tüntető előtt felszólalók élesen bírálták az országban tapasztalható drágulást, a gyógyszerhiányt, az állami költségvetés magas hiányát, követelték az Ukrajnának nyújtott segítség korlátozását, Csehország kilépését a NATO-ból és a Petr Fiala vezette jobbközép kormány lemondását. Szerintük a kabinetnek nem az ukránok, hanem a csehek problémáinak megoldásával kellene foglalkoznia.

Fotó: Kamaryt Michal | Forrás: ČTK)

A szegénység ellen meghirdetett mintegy kétórás megmozdulást a parlamenten kívüli Právo Respekt Odbornost (Jog, Tisztelet, Szakértelem- PRO) nevű párt szervezte. A Vencel-téri tüntetők cseh zászlókat lengetve kormányellenes jelszavakat skandáltak.

Jindrich Rajchl, a PRO elnöke kijelentette, hogy a cseh lakosság mai elszegényesedéséért a kormány felelős, ezért mihamarabb távoznia kell. Korábban Jindrich Rajchl azt hangoztatta, hogy blokád alá kívánják vonni a kormányépületeket. Most csak annyit mondott, hogy a tüntetést a Vencel-térről a jövőben a kormány székháza elé viszik. A szónok beszédében „gyülevész bandának” nevezte a kormányt.

 

Kiemelt képen: A kormány politikája ellen tüntetnek Págában 2023. április 16.. CTK/Deml Ondřej

One thought on “Újra tízezrek tüntettek a cseh kormány ellen Prágában

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: