KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Luhanszk megye elhagyására szólították fel az ukrán hadsereget

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Sajtóhírek szerint a Luhanszki Népköztársaság parlamentje felszólította az ukrán hadvezetést, hogy önként távozzon Luhanszk megye teljes területéről.

Dmitrij Horosilov, a Népköztársaság (LPR) parlamentjének helyettes házelnöke közölte, hogy „az államformáció törvénye szerint a luhanszki népköztársaság területe megegyezik a korábbi luhanszk megye teljes területével. Ezért úgy tekintik, hogy a jelenleg nem az ő fennhatóságuk alá eső terület ukrán katonai megszállás alatt van”.

Amennyiben az ukrán hadvezetés nem tesz eleget a követelésnek, úgy a Népköztársaság kénytelen lesz olyan eszközökhöz folyamodni, amelyek lehetővé teszik országuk területi egységének helyreállítását”

– jelentette ki horosilov. Az orosz portál hozzáfűzi, hogy a Luhanszki és a Donyecki Népköztársaságok népi tanácsai elfogadták az Oroszországgal való baráti kapcsolatokról szóló jogszabályt.

Jön a kötelező hadkötelezettség a Donyecki régióban

A Donyecki Népköztársaság (DPR) vezetője elrendelte, hogy a 18 és 27 év közötti állampolgárokat hívják be katonai szolgálatra – derül ki a szakadárok hivatalos honlapjáról.

Elrendelem azon 1995-2004-es születésű, tartalékban nem szereplő, a 2015. Február 13-án kelt DPR törvény alapján sorkatonai szolgálatra kötelezett állampolgárok mozgósítás alá vonását”

– olvasható a dokumentumban. A behívottak a DPR népi milícia tartalékosaiként kényszerülnek katonai szolgálat teljesítésére. Pushilin 32. Számú rendelete, amelyet szintén aláírtak és kedden tettek közzé, az 55 év feletti férfiak katonai szolgálatára történő önkéntes felvételét rendelte el. Mindkét rendelet kedden lépett hatályba. A dpr vezetője február 19-én jelentette be a teljes mozgósítást.

(Russian.Rt/kárpáthír, 168.Hu, Mandiner)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: