TÁMADÁS A TURULUNK ELLEN - NYÍLT LEVÉL AZ ÚJ HEGYVIDÉKI POLGÁRMESTERNEK
     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Listát küldött Magyarországnak Ukrajna arról, mivel tudna segíteni hazánk a védekezésben

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

„Ez egy nagyon széles lista, amely tartalmaz különböző kaliberű lőszereket, védősisakokat és golyóálló mellényeket, különböző katonai felszereléseket” – fogalmazott Ukrajna magyarországi nagykövete.

Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfő este elismerte a Donyecki és a Luhanszki Népköztársaság függetlenségét, majd nem sokkal később kiadta a parancsot, és az orosz „békefenntartó erők” megindultak Kelet-Ukrajnába.

Az Azonnali interjút közölt Ukrajna magyarországi nagykövetével, Nepop Ljubovval. Ebből kiderül, hogy Ukrajna listát küldött Magyarországnak arról, mivel tudna segíteni hazánk a védekezésben. „Átadtuk a magyar félnek a védelmi képességeink erősítésére vonatkozó igények listáját is” – mondta a nagykövet, majd hozzátette:

Ez egy nagyon széles lista, amely tartalmaz különböző kaliberű lőszereket, védősisakokat és golyóálló mellényeket, különböző katonai felszereléseket, beleértve a pilóta nélküli légi járművek elleni védekezési eszközöket, optikai megfigyelő eszközöket, digitális kommunikációs eszközöket, speciális egészségügyi járműveket és még sok mást”.

Kiemelte: a listán szerepelnek a nem halálos katonai-technikai segítségnyújtás eszközei is: katonai élelmiszercsomagok, mobil konyhák, sátrak, hordozható víztisztító állomások, dízelgenerátorok.

„Megértjük, hogy minden országnak más lehetőségei vannak, és reméljük, hogy Magyarország is megtalálja a lehetőséget az ilyen jellegű segítségnyújtásra”

 

– tette hozzá. Megjegyezte: nem várjuk el, hogy bárki is harcoljon értünk, de a megfelelő fegyverekkel könnyebb lesz ellenállnunk.

A nagykövet szerint „sokkal pragmatikusabb most segíteni Ukrajna megvédésében, mint olyan helyzetbe kerülni, amikor később saját magukat kell majd megvédenie”.

Fotó: MTI/AP/Vadim Ghirda

Mandiner

Ez is érdekelheti:  NATO tagságunk felfüggesztését és a köztársasági elnök lemondását követeli a Nemzetegyesítő Mozgalom

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük