KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Litván elnök: Szeretném megköszönni Orbán Viktornak, hogy kiállt az olajembargó ellen

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Gitanas Nausėda köszönetet mondott a magyar kormányfőnek.

„Valójában szeretném megköszönni Orbán Viktornak, hogy kiállt az olajembargó ellen” – fogalmazott a litván elnök, Gitanas Nausėda. A rövid videót Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tette közzé Facebook-oldalán.

Tény, hogy Magyarországnak, Csehországnak, Szlovákiának nincs tengeri kijárata

Nausėda kifejtette:

„Tény, hogy mind Magyarország, mind Csehország, Szlovákia olyan országok, amelyeknek nincs közvetlen kapcsolata a tengerrel és függnek az olajvezetékektől. Tehát a gyakorlatban ez a fő, és néha talán az egyetlen kínálati alternatíva. Mondanom sem kell, hogy volt félelem amiatt, hogy ha ez vagy más megtörténik, akkor energiaforrás nélkül maradhatnak.”

A litván elnök hangsúlyozta:

Orbán Viktor a tárgyalóasztalnál próbált megoldást találni, és azonnal láttam, hogy próbálja megtalálni a kompromisszumot. Ezért találtunk kompromisszumot és ezért nem kellettek hozzá napok, hogy megtaláljuk a megoldást, amikor mindannyian azon törtük a fejünket, hogy kitörjünk a holtpontról. A megoldás gyorsan megszületett, és nagyon szép, világos üzenetet küldtünk a világnak, így még aznap este felkerestem Viktort és megköszöntem neki ezt a kompromisszumot.”

Mandiner

Kiemelt kép: Facebook

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: