KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Lengyelország már nem ad ingyen üzemanyagot Ukrajnának, ennyi volt

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Varsó leállította az ingyenes üzemanyag-szállításokat Ukrajnába – közölte a lengyel klíma- és környezetvédelmi miniszter a BiznesAlert honlapnak adott interjújában hétfőn.

“A háború kezdetén és a finomítók bombázása után ingyen küldtünk üzemanyagot. Jelenleg ezek kereskedelmi szállítások a PKN Orlen-től [lengyel olajvállalat], amelyek nagy logisztikai erőfeszítéseket igényelnek” – mondta Anna Moskwa. (igen, igen a miniszter vezetéknevén még mi is hüledezünk – a szerk.)

A miniszter kifejtette, hogy a lengyel piac továbbra is prioritást élvez, és az ukrajnai energetikai vállalatok megbirkóznak a helyzettel.

“Általában ezek a szállítások csővezetéken keresztül történnek, ezért új ellátási csatornákat kellett létrehoznunk. Ezeket folyamatosan hajtjuk végre, fenntartva a lengyel piac ellátásának prioritását” – mondta Moskwa, majd hozzátette: “A mi szállításaink a válságra adott válasz, de ez az ágazat jól szervezett, így ott van piaci potenciál”.

Eközben a háború által megrongált infrastruktúra és a kőolaj-finomító ipar megzavarása Ukrajnában üzemanyaghiányt eredményezett a médiajelentések szerint. Az autósok állítólag órákat voltak kénytelenek várakozni a benzinkutaknál. A múlt héten a kormány felfüggesztette az üzemanyagárak állami szabályozását a benzin és a gázolaj növekvő hiánya miatt.

A múlt héten Emmanuel Macron francia elnökkel folytatott telefonbeszélgetés során Volodimir Zelenszkij elnök más témák mellett felvetette az Ukrajnába irányuló üzemanyag-ellátás kérdését, többek között az Egyesült Arab Emírségekből származó üzemanyag fogadásának kilátásait.

Orosz Hírek

Ez is érdekelheti:  Oroszország nélkül szeretne békét teremteni a Nyugat

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük