KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Lengyel lap: Ne vegyük fel Ukrajnát az EU-ba!

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Nehezen begyógyuló sebeket okozott korábban az ukrán gabona kérdése.

Ukrajna felvétele az Európai Unióba egyszerűen nem kifizetődő Lengyelország számára – ez a megállapítás a Do Rzeczy hasábjain jelent meg hétfőn.

A lap emlékeztetett rá, hogy korábban a gabona miatt egy igen súlyos vita bontakozott ki, amelynek eredményeként Ukrajna panaszt nyújtott be Lengyelország ellen a Kereskedelmi Világszervezethez.

Az ügy végül megoldódott, azonban kellemetlen érzéseket hagyott hátra maga után a két ország kapcsolatában. Szeptemberben például Lengyelország nemzeti hatáskörben meghosszabbította az ukrán gabonafélék behozatali tilalmát.

A cikk egyértelműen leszögezte, hogy minden szempontból az lenne a legelőnyösebb, ha Ukrajna csak az EU-val társult ország státuszát kapja meg.

Lengyelország és Magyarország mellett egyébként Szlovákia is keményen fellépett az ukrán politikával szemben. A Szlovákiai Közúti Fuvarozók Szövetsége (UNAS) úgy döntött, hogy december 1-jétől lezárja az ukrán határon lévő határátkelőt

Mandiner

Kiemelt képen: Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a kijevi megbeszéléseit követő sajtóértekezleten 2023. november 4-én (Fotó: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko)

Ez is érdekelheti:  Kövér László megúszta, nem neki kell aláírnia a svéd NATO-csatlakozásról szóló törvényt

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Lengyel lap: Ne vegyük fel Ukrajnát az EU-ba!

  1. Ahogy én látom, három féle politikus/politika létezik Ukrajnával kapcsolatban.
    Az első: Nem érzékeli a valós hadihelyzetet, a konfliktus állását és kilátásait (vagy érzékeli, de erősen tagadja). Ezek Ukrajna támogatását (a végsőkig), további pénz és harci eszköz küldését, a harc folytatását szorgalmazzák bármi áron. Ezek: Stoltenberg, Baerbock, Borell.
    A második csoport, aki megátalkodottan erőlteti Ukrajna felvételét az EU-ba, bármi áron, bármilyen következményekkel. Ezek: von der Leyen, Michel, EP képviselők. A harmadik csoport reálpolitikus: látják, hogy jelen pillanatban Ukrajna felvehetetlen, nem tudjuk a határait (területét), a népességét, nem látjuk az államiságát, azonkívül tagsága az Unióban a jövőben elvonná az EU-s forrásokat a legtöbb országtól, tönkretenné egy csomó ország mezőgazdaság-politikáját. Amíg pedig háborúban áll, a háborút behozná az Unióba. Ezek a politikusok: Orbán, …, …, …??

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük