A Nemzet Zászlója az Andrássy Úton - Drábik János gondolatai a rendezvényről

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Lengyel kormányszóvivő: Varsó csatlakozni fog a közös lőszerbeszerzésről szóló európai uniós megállapodáshoz

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Varsó csatlakozni fog az Ukrajna védelmi kapacitásainak növelését célzó közös lőszerbeszerzésről szóló európai uniós megállapodáshoz – jelentette be kedden Piotr Müller lengyel kormányszóvivő.

Müller annak kapcsán nyilatkozott a lengyel közszolgálati televíziónak (TVP), hogy Lengyelország nem szerepel a megállapodást hétfőn aláíró tizenhét uniós tagállam között.

A szóvivő közölte: a megállapodás jóváhagyásával összefüggő lengyelországi eljárás folyamatban van.

„Mivel az egyik legnagyobb lőszergyártóként mi kedvezményezettjei vagyunk ennek a projektnek, természetesen csatlakozunk hozzá”

– tette hozzá.

Mint elmondta, a megrendeléseket nagyrészt Lengyelország kapja, több olyan gyár, amelyek fontos szerepet töltenek be a lengyel hadsereg ellátásában.

Müller rámutatott: az ukrán hadsereg lőszerszükségleteinek kielégítése az egyik legnagyobb problémát jelenti a harcokban.

Lengyelország számára kedvezőnek, Ukrajna szempontjából pedig fontosnak minősítette a megállapodást hétfőn Marcin Przydacz államtitkár, a lengyel elnöki hivatal külügyi irodájának főnöke is. Kiemelte a dokumentum azon záradékait, amelyek a már elköltött pénzről szólnak.

„Nem csak a jövőben elköltendő pénzről van szó. Azok az országok, amelyek már adtak lőszertámogatást Ukrajnának, visszamenőleg megkaphatják a beszerzések ellenértékét”

– magyarázta Przydacz.

Ukrajnát a lőszerszállítmányok abban segítik, hogy Oroszországot a lehető legtávolabbra szorítsák vissza a megszállt területektől – húzta alá az államtitkár.

Kiemelt kép: prk24.pl

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: