KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Lengyel ellenzék: Donald Tusk beleegyezhet az uniós menekültáthelyezési mechanizmusba

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Donald Tusk lengyel kormányfő beleegyezhet az uniós áthelyezési mechanizmusba, bár nem ebben az értelemben reagált a migrációs és menekültügyi csomagról szóló európai parlamenti (EP) döntésre – vélekedtek csütörtöki sajtóértekezletükön az ellenzéki Jog és Igazságosság (PiS) politikusai.

Mariusz Blaszczak, a PiS parlamenti frakcióvezetője, volt nemzetvédelmi miniszter, valamint Rafal Bochenek, a párt szóvivője annak kapcsán foglalt állást, hogy Donald Tusk előző este bejelentette: Lengyelország nem egyezik bele az EP-ben szerdán megszavazott csomag részét képező menekültáthelyezési mechanizmusba.

Blaszczak katasztrofálisnak, terrortámadások előtt utat nyitónak nevezte az uniós menekültügyi politikát. „(Tusk) azt állítja, hogy nem egyezik bele a migrációs paktum végrehajtásába, de feltételezem, hogy ismét megtéveszti a közvéleményt, ahogyan ezt a választási kampányban is tette” – fogalmazott a PiS frakcióvezetője.

Jelezte: a témában konkrét információkat fognak kérni a szejmben. A PiS által irányított önkormányzatok pedig nem egyeznek bele a migránsok befogadásába – ígérte.

Rafal Bochenek „üres beszédnek” és „arculatépítő játéknak” nevezte Tusk előző napi nyilatkozatát. „Közben ténylegesen a paktum elfogadásán dolgoznak” – fűzte hozzá. Emlékeztetett: a kormánykoalíciót alkotó tömörülések listájáról megválasztott több EP-képviselő szerdán a csomag elfogadása mellett szavazott.

 

Kiemelt képen: Mariusz Blaszczak, a PiS parlamenti frakcióvezetője, volt nemzetvédelmi miniszter, valamint Rafal Bochenek / Fotó: PAP

Ez is érdekelheti:  Bosznia-Hercegovina felfüggesztette egyik diplomáciai egyezményét Magyarországgal

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük