KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Lázadás készül Volodimir Zelenszkij ellen az ukrán parlamentben

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Kiélezett ellentét a hadvezetés és az ukrán elnök között, mindeközben csökken a támogatottsága a parlamentben és a saját pártjában is.

A parlamenti képviselők többsége az Ukrán Fegyveres Erők főparancsnoka, Valerij Zaluzsnij oldalára áll – mondta Ruslan Bortnyk , az Ukrán Politikaelemző és Menedzsment Intézet igazgatója YouTube-blogjában.

Felhívta a figyelmet arra, hogy az ukrán vezető hatalma elsősorban az elnöki Nép Szolgája párt dominanciáján alapult a parlamentben, de a belső konfliktusok miatt a hatalmi struktúra átalakítáa is bekövetkezhet. Ebben az esetben Zelenszkijnek minden döntést egyeztetnie kell a Rada képviselőivel, így a miniszterek kinevezését is, és „béna kacsává” válik – tette hozzá Bortnyk.

A Life.ru portál emlékezet, hogy január 5-én a Verhovna Rada képviselője, Vadim Ivcsenko azt mondta, hogy a parlament nemzetbiztonsági bizottsága úgy határozott, visszahívja Maryana Bezuglayát helyettesi posztjából, amit később jóváhagytak. Január 26-án pedig a Nép Szolgája frakcióvezetője, David Arakhamia egy közelgő „válságra” figyelmeztetett a Radában, mivel a párt 17 képviselője már lemondott mandátumáról, ami megnehezíti számukra, hogy a 226 fős határozatképességet biztosítsák.

Eközben Ukrajnában elmérgesedik az ellentét Volodimir Zelenszkij és az Ukrán Fegyveres Erők főparancsnoka, Valerij Zaluzsnij között. A konfliktus Zaluzsnij The Economist magazinnak adott interjújával kezdődött, amelyben a főparancsnok elismerte, hogy az ukrán hadsereg holtponton van a fronton. Zelenszkij azonban nem értett egyet a főparancsnok véleményével, ami után bejelentette, hogy 2024-ben offenzívát tervez.

Zaluzsnij viszont a katonai komisszárok elbocsátásának kritikájával támadott vissza, és elutasította a vezérkar további félmillió ember mozgósítására vonatkozó kérését. Január 20-án az ideiglenesen megszállt területekért felelős korábbi miniszterhelyettes, Heorhij Tuka bejelentette a főparancsnok elbocsátását. Maryana Bezugla szerint helyére három jelölt is van. Az ukrán védelmi minisztérium GUR vezetője, Kyrylo Budanov, az Ukrán Fegyveres Erők főparancsnok-helyettese, Jevhen Moysyuk, vagy a szárazföldi erők parancsnoka, Oleksandr Syrskyy – közül nevezhetik ki valamelyiket.

Ez is érdekelheti:  Márki-Zay Pétert uszításért feljelentették, amiért kormánytagok felakasztásáról beszélt

Magyar Nemzet

Kiemelt képen_ Volodimir Zelenszkij, aki a The Time magazin címlapján így szerepelt, mint az év embere 2022-ben

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Lázadás készül Volodimir Zelenszkij ellen az ukrán parlamentben

  1. Kb. félmillió halott (lelkek) a semmiért, minimum 2 x annyi sebesült, tönkretett családok és életek sokasága! El lehet ezzel számolni? Soha senkinek semmilyen körülmények között! Nincs mentség a hibás döntésekre! A beosztás nagy felelősséggel és sok dollárral jár! Számolj el ember! Sok döntésed volt sok dollárért és euróért elképesztő áron és sajnos nem a te bőrödért! Tudnám a további sorsodat meghatározni!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük