KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Lavrov: Nem szabad hinni Kijevnek a Kreml elleni dróntámadással kapcsolatban

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter kijelentette, bár Kijev és Washington tagadja, hogy közük lenne a Kreml elleni támadáshoz, ez azonban nem jelenti azt, hogy el kellene ezt hinnünk.

„Az nem úgy működik, hogy csak azért, mert az Egyesült Államok és Ukrajna tagadja a vádakat, el kell vetnünk, amit tudunk”

– mondta Lavrov a Sanghaji Együttműködési Szervezet (SCO) külügyminiszteri találkozóját követő sajtótájékoztatón.

A Sanghaji Együttműködési Szervezet tagországainak több külügyminisztere, köztük Bilawal Bhutto Zardari pakisztáni külügyminiszter is elítélte a Kreml elleni dróntámadást

– tette hozzá Szergej Lavrov.

„Ami a Kreml és az államfő rezidenciája elleni terrortámadást illeti, minden értékelésünket megfogalmaztuk. Szinte valamennyi kollégám, akivel tegnap beszéltünk, elítéli a történteket. Különösen a pakisztáni külügyminiszter ítélte el élesen ezt a terrorcselekményt, és reményét fejezte ki az igazság mielőbbi kiderítése és a felelősök azonosítása érdekében”

– mondta Lavrov.

Lavrov közölte, hogy figyelembe vette Antony Blinken amerikai külügyminiszter értékelését a Vlagyimir Putyin orosz elnök Kreml-rezidenciája elleni UAV-támadásokról, megjegyezve, hogy azok önmagukért beszélnek.

„Ami Washington hozzáállását illeti, rámutattam Antony Blinken nyilatkozatára, aki szerint az Egyesült Államok nem fogja megszabni Ukrajnának, hogy milyen módszerekkel védje meg szuverenitását. Nos, azt hiszem, ez mindent elmond”

– mondta Lavrov a tájékoztatón.

Oroszország inkább tettekkel fog válaszolni a dróntámadásra, mintsem találgatásokba bocsátkozna arról, hogy az ürügy volt-e a háborúra – mondta Lavrov.

Moszkva annak ellenére sem mondott le az Ukrajnával kapcsolatos tárgyalásokról, hogy az USA fegyvereket szállít Kijevnek, de a kérdés megoldása nem csak az arcvonalakról szól, hanem ennél globálisabb – mondta Lavrov.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Sputnik News értesülései nyomán készült.

Kiemelt képen: Szergej Lavrov orosz külügyminiszter / © Fotó : az orosz külügyminisztérium sajtószolgálata

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Radnóti László: Anyakép – kétféle ecsettel

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük