A Nemzet Zászlója az Andrássy Úton - Drábik János gondolatai a rendezvényről

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kijev átlépte a határt a Kreml elleni dróntámadással – Kína tömeges megtorlással számol

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Kína valószínűnek tartja, hogy Moszkva ukrán kormányhivatalokat is érintő tömeges megtorlással fog reagálni a Kreml ellen intézett dróntámadásra, hiszen az ukrán kormány átlépte a türelem határát a támadással – jelentette a Magyar Békekör tudósítója a pekingi Global Times pénteki szerkesztőségi cikke alapján.

A kínai kormány álláspontját tükröző kommentár szerint a háború eddigi szakaszában még nem fordult elő, hogy a hadban álló felek katonai támadást intézzenek egymás kormányhivatalai ellen. Ezt viszont most az ukránok elkövették.

A támadás valószínűleg az ukrán szélsőségesekhez köthető, akik az orosz-ukrán konfliktus folytatását szorgalmazzák. A műveletet valószínűleg bátorították az Egyesült Államok hegemóniájának fenntartásában érdekelt nemzetközi körök –  írta a Global Times.

Szakértőt idézve a cikk szerzője úgy látja, hogy az eset egyúttal rávilágít az Ukrajnán belüli ellentétekre békepártiak és héják között. „A kötélhúzás nagy próbatétel előtt áll” – mondta a szakértő.

Putyin elnökletével pénteken ülést tart az orosz nemzetbiztonsági tanács. A Kreml szóvivője szerint minden bizonnyal megvitatják a Kreml elleni dróntámadás következtében kialakult helyzetet. Szerdán, a dróntámadás napján Moszkva megtorlást helyezett kilátásba az ukrán támadásra – emlékeztetett rá tudósítónk.

Peking, 2023. május 5. péntek (MB)

Magyar Békekör

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: