KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Lavrov: A Nyugatnak nem sikerült „ukránizálnia” a G20-at

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szerint a Nyugatnak nem sikerült elérnie, hogy a G20-ak újdelhi csúcstalálkozója az ukrajnai konfliktus körül forogjon, ami nem kis részben a fejlődő országok erőfeszítéseinek köszönhető.

Lavrov, aki az orosz delegációt vezette a találkozón, vasárnap újságíróknak nyilatkozva méltatta a csúcstalálkozó házigazdáját, Indiát, amely szerinte hozzájárult a globális dél országainak összefogásához. Ennek eredményeként ezek a nemzetek kiálltak „jogos érdekeik védelmében”, ami lehetővé tette, hogy „megakadályozzák, hogy a Nyugat ismét ukránosíthassa a csúcstalálkozó teljes napirendjét”, és elterelje a figyelmet a feltörekvő gazdaságok sürgős problémáiról.

A külügyminiszter rámutatott, hogy a közös nyilatkozat „megemlíti az ukrán válságot, de csak annak összefüggésében, hogy minden konfliktust meg kell oldani” az ENSZ Alapokmányának elveivel összhangban.

Lavrov ragaszkodott ahhoz, hogy a G20-aknak a gazdasági és pénzügyi kérdésekre kell összpontosítaniuk, és dicsérte a feltörekvő országok szorgalmas munkáját, amely megakadályozta, hogy a találkozó „átpolitizált klubbá” váljon.

A G20-ak szombaton elfogadott zárónyilatkozata „kiemelte az emberi szenvedést és az ukrajnai háború negatív járulékos hatásait a globális élelmiszer- és energiabiztonság, az ellátási láncok, a makropénzügyi stabilitás, az infláció és a növekedés tekintetében”. A nyilatkozat azt is elismerte, hogy egyes G20-tagok eltérő véleményen vannak a Moszkva és Kijev közötti ellenségeskedésekkel kapcsolatban.

A nyilatkozat közzététele előtt a Reuters arról számolt be, hogy az Ukrajnáról szóló bekezdés komoly akadály volt, mivel a nyugati országok Oroszország határozott elítélését erőlték, ami a többi tag ellenállásába ütközött.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt képen: Szergej Lavrov orosz külügyminiszter. © Szputnyik 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük