KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A második Challenger 2 tank is megsemmisült Ukrajnában

Az orosz erők sikeresen megsemmisítették a második Challenger 2 harckocsit abból a 14-ből, amelyet London szállított Kijevnek – jelentette szombaton az orosz média egy helyi polgári mozgalom vezetőjére hivatkozva a Zaporozsjei területről.

A harckocsit állítólag azután vált működésképtelenné, hogy egy orosz Kornet rakéta eltalálta – mondta Vlagyimir Rogov, az „Együtt vagyunk Oroszországgal” mozgalom vezetője a RIA Novosztyinak.

„A brit harckocsikra vadászidényt hirdettek”

– mondta Rogov, hozzátéve, hogy a második harckocsit orosz légi csapatok semmisítették meg. Az Egyesült Királyság által szállított fegyverek

„ugyanolyan jól égnek, mint bármely más nyugati felszerelés”

– jelentette ki Rogov.

Így mértek megsemmisítő csapást az oroszok egy Challenger 2-esre (videó)

Sem Kijev, sem Moszkva nem kommentálta eddig hivatalosan a bejelentést. London, amely a hét elején megerősítette az első Challenger 2 harckocsi ukrajnai megsemmisítését, szintén nem kommentálta a történteket.

Az első brit gyártmányú harckocsit is állítólag egy orosz Kornet rakéta találta el. A Kornet rendszer egy ember által hordozható páncéltörő irányított rakéta, amely járműre is felszerelhető. Egyes módosításai akár 10 km-es távolságból is képesek harckocsik és más robbanásveszélyes reaktív páncélzattal felszerelt páncélozott járművek megsemmisítésére.

Szerdán a közösségi médiában felbukkant egy videó, amelyen az első megsemmisített Challenger 2 harckocsit mutatta be. A felvételek tanúsága szerint a tank a találat következtében teljesen kiégett.

Grant Shapps brit védelmi miniszter akkor azt mondta, hogy „lehetnek anyagi veszteségek” a konfliktusövezetben, amit London „elfogad”. Újságíróknak azt is elmondta, hogy az Egyesült Királyság nem tervezi, hogy további tankokat küldjön Kijevbe a veszteségek pótlására.

Az Egyesült Királyság az év elején 14 Challenger 2 harckocsit küldött Ukrajnának egy nagyszabású nyugati katonai segítségnyújtás részeként, amely főként német gyártmányú Leopard 2 harckocsikat tartalmazott. A szállítmányokat a sokat hangoztatott ukrán ellentámadáshoz szánták, amelyet végül június elején kezdett meg az ukrán haderő.

Ez is érdekelheti:  Így hazudik az olasz antifa Strasbourgból: Orbán Magyarországán az alapvető jogaimat sem biztosították

Azóta az ukrán csapatok nem értek el jelentős előnyöket a frontokon, miközben súlyos veszteségeket szenvedtek mind személyi állományban, mind felszerelésben. Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter szerint 2023. szeptember 5-ig Kijev mintegy 66 ezer katonát és 7600 nehézfegyverzetet veszített a nyári hadműveletben.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt képen: A britek favoritja a Challenger 2 harckocsi © Global Look Press / Egyesült Királyság Védelmi Minisztériuma 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük