KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Moszkva részleteket közölt az Ukrajnát ért rakétacsapásokról

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az orosz erők az elmúlt héten csapásokat mértek az Ukrajna katonai kapacitását biztosító létesítmények széles körére, köztük olyan központokra, amelyek szabotőr és kollaboráns egységek kiképzését szolgálták – állította a moszkvai védelmi minisztérium.

A minisztérium szombati közleményében azt írta, hogy szeptember 2. és 9. között Moszkva összesen hat nagy pontosságú, nagy hatótávolságú csoportos csapást hajtott végre ukrán célpontok ellen légi és tengeri eszközök, valamint drónok segítségével.

A támadások célpontjai ukrajnai hírszerző létesítmények, kikötői infrastruktúra, tengeri drónokat gyártó létesítmények, katonai raktárak és üzemanyagraktárak voltak – közölte a minisztérium, hozzátéve, hogy „ukrán szabotázscsoportok és az úgynevezett orosz önkéntes alakulat terroristáinak kiképzőbázisait” is eltalálták.

Ez utóbbi egység az Ukrajnáért harcoló, neonáci ideológiára hajlamos orosz állampolgárokból áll, és az elmúlt hónapokban számos behatolást hajtott végre orosz régiókba, amelyek közül néhány civil áldozatokat is követelt.

A minisztérium hozzátette továbbá, hogy a nagy hatótávolságú csapások megzavarták Ukrajna stratégiai jelzőszolgálati tevékenységét, és gyengítették az oroszországi Herszon és Zaporozsje régiókban harcoló kijevi csapatok logisztikai támogatását.

Orosz védelmi tisztviselők azt is megjegyezték, hogy a Fekete-tengeri Flotta a Kercsi-szoros közelében működő hajói észleltek és elsüllyesztettek három ukrán pilóta nélküli hajót, amelyek megpróbálták megtámadni a krími hidat. Kijev július közepén már használt ilyen típusú fegyvert a stratégiai infrastruktúra megrongálására. Akkor a robbanás az úttest részleges összeomlását okozta, és megölt egy orosz házaspárt, tizenéves lányukat pedig súlyosan megsebesítette.

A minisztérium azt is közölte, hogy a hét folyamán az orosz haditengerészet repülőgépei megsemmisítettek négy gyorsnaszádot, amelyek egy ukrán rohamosztagot szállítottak a Krímtől nyugatra, amelyek tagjai a különleges erők mintegy 50 főnyi egységéből álltak.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 Kiemelt kép: Illusztráció / Az orosz védelmi minisztérium által kiadott tájékoztató videóban 2022. október 14-én rakétát indítanak egy orosz hadihajóról. © Sputnik

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: