KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kreml: Oroszország nem fogadja el az olajárplafont és lépéseket tesz

Oroszország nem fogadja el az olajárak felső határát, és “gyors elemzést” végez a további piaci lépésekről – közölte Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő.

“Nem fogadjuk el ezt a plafont. És hogyan lesz ennek a megszervezése? Az elemzés után, amelyet gyorsan el fogunk végezni, ennek megfelelően fogunk jelentést tenni” – mondta.

Az elnöki adminisztráció helyettes vezetője szerint “bizonyos előkészületek már megtörténtek” a korlátozások bevezetésére.

Egy nappal korábban az uniós országok, majd a G7-ek és Ausztrália megállapodtak az orosz eredetű kőolaj felvásárlására vonatkozó, hordónkénti 60 dolláros felső árban. A tengeri olajellátásra vonatkozó úgynevezett felső árplafon december 5-én, a kőolajtermékekre pedig 2023. február 5-től lép hatályba. Ugyanakkor a szankciók lehetővé teszik a védjegy kiigazítását.

Vlagyimir Putyin elnök a kezdeményezést kommentálva korábban azt mondta, hogy Oroszország nem szállít semmit külföldre, ha azok ellentétesek az érdekeivel.

Alekszandr Novak miniszterelnök-helyettes a maga részéről hozzátette, hogy Moszkva nem fog olajat exportálni olyan országokba, amelyek árplafont alkalmaznak, “sem 60 dolláron hordónként, sem más áron”.

Szerinte Oroszország azokkal fog együtt dolgozni, akik hajlandóak a piaci feltételek mellett együttműködni.

Orosz Hírek

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük