KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kreml: „A Moszkva elleni ukrán dróntámadások a kétségbeesés jelei”

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ukrajna „terrorista támadásokat” indít Moszkva és más oroszországi polgári célpontok ellen a harctéri kudarcok okozta csalódottságból – jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml sajtótitkára.

Vasárnap kora reggel Kijev újabb kísérletet tett arra, hogy UAV-kkal támadja Moszkvát, ezúttal Moszkva Cityt, az orosz főváros pénzügyi és üzleti negyedét vette célba. A légvédelem valamennyi érkező gépet lelőtte, de azok roncsai megrongálták két felhőkarcoló üveghomlokzatát. A mentőszolgálat szerint egy ember megsérült.

„A kijevi rezsim nem ér el semmilyen sikert. Nyilvánvaló, hogy az ellentámadás nem a tervek szerint halad”

– mondta Peszkov hétfőn újságíróknak.

Az Egyesült Államok és a NATO milliárdokat fektetett abba, hogy felkészítse Ukrajnát az ellentámadásra, német gyártmányú Leopard 2 harckocsikkal, amerikai Bradley harcjárművekkel és más kifinomult fegyverekkel ellátva azt. A Kreml szóvivője szerint azonban ezt a hardvert „nem használják hatékonyan, céltalanul pazarolják, ami szintén kérdéseket vet fel a nyugati nagyvárosokban, és komoly gondokat okoz a nyugati országok adófizetőinek”.

Az ellentámadás számos késedelem után június elején indult, de Moszkva szerint eddig nem hozott jelentős sikereket Ukrajna számára. Kijev több falu elfoglalását jelentette be, de ezek a jelek szerint a fő orosz védelmi vonalaktól jóval távolabb helyezkednek el.

Ismét ukrán drónok támadták Moszkva üzleti negyedét

A Moszkva elleni dróntámadási kísérletek „valamiféle kétségbeesett akciók az említett kudarcok tükrében. És az természetes, hogy Kijev ilyen terrorista taktikákhoz folyamodik” – mondta Peszkov.

„Ezek terrorista csapások, amelyek kifejezetten polgári célpontok ellen irányulnak… Ez felháborító, és továbbra is harcolni fogunk ellene”

– hangsúlyozta Peszkov.

Arra a kérdésre, hogy tervezik-e a Moszkva körüli védelem további megerősítését az ukrán dróntámadások miatt, a szóvivő azt válaszolta, hogy „a biztonsági intézkedéseket már fokozták” a fővárosban és más érintett régiókban is.

„Minden lehetséges intézkedést megtesznek annak érdekében, hogy megszervezzék a szükséges védelmet a kijevi rezsim által a polgári célpontok és lakónegyedek ellen elkövetett terrortámadások folyamatos fenyegetésével szemben”

– biztosított a Kreml szóvivője.

Ukrajna az elmúlt hónapokban rendszeresen tett kísérleteket arra, hogy drónokkal csapást mérjen Moszkvára, amelyek eddig sikertelennek bizonyultak. Az elmúlt héten három jelentés is érkezett arról, hogy drónokat lőttek le a fővárosban és környékén, köztük a legutóbbi incidens Moszkva belvárosa felett történt.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 Kiemelt képen: A Moszkvai Nemzetközi Üzleti Központ megrongálódott épülete előtt dolgozó rendőrök. ©  Szputnyik / Ramil Sitdikov

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: