KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Gyurcsányék inkább nyaraltak a tegnapi rendkívüli ülés helyett

Frakcióik kezdeményezték, támogatták a hétfői rendkívüli ülést; mégis voltak baloldali képviselők, akik nem szavaztak a hétfői rendkívüli ülésen.

Mint ismert, hétfőn 13 órára rendkívüli országgyűlési ülést hívott össze az ellenzék kérésére Kövér László házelnök. Mindezt 49 ellenzéki politikus szorgalmazta, akik hat napirendi pontot fogalmaztak meg, amelyet szerintük a parlamentnek sürgősen meg kéne tárgyalnia.

Így például Svédország NATO-csatlakozásának parlamenti ratifikálását. (Amely csupán a zárószavazásra vár.) Csakhogy az ülés nem pusztán a kormánypárti képviselők hiánya miatt lett határozatképtelen, baloldali képviselők sem szavaztak, így például a DK-ból

Arató Gergely,
Gyurcsány Ferenc,
Hegedűs Andrea,
Kálmán Olga,
Komáromi Zoltán,
Oláh Lajos,
Vadai Ágnes,
és Varga Zoltán.

A Momentum frakciója – kik azt követően kezdeményezték a rendkívüli ülést, hogy a vilniusi NATO-csúcson kiderült, Törökország hozzájárul, hogy Svédország is tagja legyen a katonai szervezetnek; ezt támogatta az előbb említett DK, a szocialisták, a Jobbik-Konzervatívok, a Párbeszéd és az LMP is – teljes létszámban képviseltette magát, derül ki Parlament.hu adatbázisából.

https://www.facebook.com/gelencser.ferenc.momentum/posts/758453879625153?ref=embed_post

 

Az MSZP majdnem teljes létszámmal tudott ott lenni a hétfői ülésen,

pusztán Molnár Zsolt nem szavazott.

A Jobbik-Konzervatívok országgyűlési frakciójában már több volt a hiányzó, már ami a szavazásokat illeti, hiszen a fentebb linkelt adatbázis alapján Bencze János, illetve Lukács László György sem használta a szavazógépet.

https://www.facebook.com/jamborandrasoldala/posts/849629996728129?ref=embed_post

A Mi Hazánkból Dócs Dávid „hiányzott”, a Párbeszédből viszont relatíve sokan:

Berki Sándor,
Mellár Tamás,
Szabó Rebeka,
valamint Szabó Tímea.

Az LMP-ből Keresztes László Lóránt, a független képviselők közül pedig Varga Ferenc nem voksolt.

Hol lehettek az ellenzéki képviselők?

Annyi bizonyos, hogy Kálmán Olga a Facebookon tett közre egy olyan képet hétfőn, amin képviselőtársaival – Vadai Ágnessel és Arató Gergellyel – látható, a következő kiírással „DK nyári tábor kollégákkal”. Vadai Ágnes posztjából pedig annyi plusz információ érkezett, hogy a kép az EuroCampuson készült. A pártvezér, Gyurcsány Ferenc Facebookon nem mutatott semmit a nagyközönségnek. Társa, Varga Zoltán viszont igen, aki arról tartott tájékoztatót, hogy a magyar kormány teljesen titokban, a debreceniek feje felett egyezhetett meg egy kínai óriásvállalattal egy újabb akkugyár építéséről. Varga hétfőn volt élő adásban.

Ez is érdekelheti:  A szlovén miniszterek részt vesznek a magyar EU-elnökség által szervezett budapesti találkozókon

https://www.facebook.com/originalkalmanolga/posts/657653146397640?ref=embed_post

 

A párbeszédes Berki Sándor hétfőn a Fertő tó mellől jelentkezett be (életében először), legalábbis a közösségi oldala szerint; a jobbikosokról nincs hír.

Az LMP-s Keresztes László Lóránt délután Dombóváron járt, ahol állítása alapján egy védett gesztenyesort tarolt le a helyi városvezetés, előtte pedig Pécs ügyében jelentkezett be közösségi oldalán.

Mandiner

Kiemelt képen: Ezek: Vadai Ágnes, Kálmán Olga, Arató Gergely (fb)

 

Kapcsolódó:

https://internetfigyelo.com/muranyi-laszlo-ezek/

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük