KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ismét ukrán drónok támadták Moszkva üzleti negyedét

Ukrán drónok ismét az orosz főváros pénzügyi és üzleti negyedét vették célba, miután a hétvégén hasonló támadás történt – erősítette meg kedden kora reggel Szergej Szobjanyin polgármester.

Az egyik drónnak sikerült áthatolnia a légvédelmen, és eltalálta az egyik magasépületet Moszkva Cityben, ahol Európa néhány legmagasabb felhőkarcolója található – közölte Szobjanyin egy Telegram-bejegyzésben.

“Több drónt lelőttek a légvédelmi rendszerek, miközben Moszkva felé próbáltak repülni. Az egyik ugyanazt a tornyot találta el [Moszkva] Cityben, mint legutóbb” – írta a tisztviselő. Hozzátette, hogy az épület 21. emeleti homlokzata megsérült.

A helyszínről készült fotók és videók szerint a drón az “IQ negyed” komplexum 50 emeletes épületét találta el, amelyben több orosz kormányhivatal, köztük a kereskedelmi, a gazdasági és a távközlési minisztérium irodái találhatók.

Azonnali jelentések nem érkeztek sebesültekről vagy sérültekről, de a polgármester szerint “a mentőszolgálatok a helyszínen dolgoznak”.

A Moszkvától délnyugatra fekvő Vnukovo repülőtérre induló és onnan induló összes járatot elővigyázatosságból rövid időre felfüggesztették.

Az orosz védelmi minisztérium közleményben közölte, hogy összesen három drón vett részt a támadásban. Kettőt állítólag a levegőben megsemmisítettek Moszkva külterületén, míg a harmadikat rádióelektronikai hadviseléssel elfojtották, letért az útvonaláról és egy “nem lakóépületkomplexumra zuhant Moszkva városában”.

Vasárnap a kijevi rezsim kísérletet tett Moszkva City, az orosz főváros pénzügyi és üzleti negyedének megtámadására. A védelmi minisztérium szerint minden érkező drónt lelőttek vagy a légvédelem elfojtotta, de a roncsok megrongálták két felhőkarcoló üveghomlokzatát. Egy ember megsérült.

Dmitrij Peszkov, a Kreml sajtótitkára hétfőn azt mondta, hogy Ukrajna a harctéri kudarcai miatti csalódottságból indít terrorista csapásokat Moszkva és más oroszországi polgári célpontok ellen.

A MOSZKVA ELLENI DRÓNTÁMADÁSI KÍSÉRLETEK VALAMIFÉLE KÉTSÉGBEESETT CSELEKEDETEK E KUDARCOK HÁTTERÉBEN. ÉS TERMÉSZETESEN KIJEV ILYEN TERRORISTA TAKTIKÁKHOZ FOLYAMODIK – MONDTA PESZKOV.

Orosz HírekKiemelt kép: printscreen

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük