KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kreml: A kijevi rezsim közvetlen szervezője a terrortámadásoknak

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az ukrán katonai hírszerzés vezetője, Kirill Budanov által hangoztatott fenyegetések közvetlenül megerősítették, hogy Kijev részt vesz terrortámadások kitervelésében – közölte hétfőn Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője.

Peszkov Budanov megjegyzésére reagált, aki a Yahoo Newsnak a múlt héten azt mondta, hogy „oroszokat gyilkoltunk, és továbbra is gyilkolni fogunk oroszokat bárhol a világon Ukrajna teljes győzelméig”.

A hírszerzés vezetője azt követően tette a megjegyzéseket, hogy megkérdezték tőle, van-e köze az ukrán védelmi minisztérium hírszerzési főigazgatóságának (GUR) Darja Dugina újságíró – Alekszandr Dugin neves orosz filozófus lányának – tavalyi meggyilkolásához. Amit Oroszország „terrorizmusnak, mi szabadságharcnak hívjuk” – tette hozzá.

„Ez egy valóban förtelmes kijelentés” – mondta Peszkov az ukrán hírszerzés vezetőjének nyilatkozatára utalva.

„Amit Budanov mondott, az közvetlen megerősítése annak, hogy a kijevi rezsim nemcsak szponzorálja a terrorista tevékenységet, hanem közvetlen szervezője is annak”.

A szóvivő megjegyezte, hogy Oroszországnak megvannak a saját titkosszolgálatai, amelyek „mindent meg fognak tenni, amit az ilyen kijelentések hátterében meg kell tenniük”.

Moszkva „határozottan elítéli” Budanov szavait – hangsúlyozta Peszkov hozzátéve, hogy az orosz hatóságok figyelemmel fogják kísérni Washington és az európai fővárosok reakcióját Kijev kijelentésére.

„Nagyon nehéz elképzelni, hogy az ilyen terrorista kijelentések Kijevből elutasítás nélkül maradjanak. Ezért várni fogjuk, hogy elítéljék ezeket” – jelentette ki Peszkov.

Áprilisban Vlagyimir Tatarszkij orosz katonai blogger Szentpéterváron halt meg, miután egy rajongóival tartott rendezvényen felrobbant egy neki átadott szobor. Egy tucatnyi ember meg is sérült. Az orosz biztonsági szolgálat (FSZB) a robbanásért „az ukrán különleges szolgálatokat és ügynökeiket, köztük az orosz ellenzék szökésben lévő tagjait” tette felelőssé.

A múlt héten két drónt lőttek le a Kreml felett, amit az orosz tisztviselők Vlagyimir Putyin elnök elleni sikertelen ukrán merényletkísérletnek minősítettek. Kijev hivatalosan tagadta, hogy bármi köze lenne a támadáshoz, ugyanakkor az ukrán posta bélyeget adott ki a támadás emlékére.

Ez is érdekelheti:  Oroszország és Észak-Korea stratégiai partnerségi szerződést ír alá

Szombaton Nyizsnyij Novgorod város közelében egy autóbombatámadásban súlyosan megsérült Zakhar Prilepin orosz író és politikai aktivista. Sofőrje meghalt. A gyanúsított beismerte az orosz bűnüldöző szervek előtt, hogy egy meg nem nevezett ukrán titkosszolgálat bérelte fel.

Ezek az incidensek és Budanov nyilatkozata „ismét bizonyítja Putyin elnök azon döntésének helyességét, hogy több mint egy évvel ezelőtt különleges katonai műveletet indított” Ukrajnában – jelentette ki Peszkov.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt képen: Zakhar Prilepin író felrobbant autója az oroszországi Nyizsnyij Novgorod régióban. © Sputnik / Anastasija Makarycheva

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük