KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Korrupció Óbudán: tíz gyanúsított, százmilliós kenőpénz

A Központi Nyomozó Főügyészség szerint a III. kerület baloldali alpolgármestere százmillió forintnyi kenőpénzt fogadott el, hogy biztosítsa egy reklámcég plakátjainak elhelyezését Óbudán. A vesztegetési pénz eredetének és céljának leplezésére fiktív szerződéseket kötöttek.

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) a korrupciós bűncselekmények miatt folyamatban lévő nyomozásában minősített vesztegetés elkövetésével gyanúsított meg öt újabb személyt, akik közül ketten őrizetben vannak – olvasható az ügyészség legfrissebb, szerda reggeli közleményében.

A hatóság annak kapcsán adott újabb tájékoztatást, hogy kedden több helyszínen, köztük Budapest Főváros III. Kerület Óbuda–Békásmegyer Önkormányzatának épületében végzett kutatást és lefoglalást, valamint hallgatott ki több személyt gyanúsítottként.

A KNYF szerint a kihallgatott gyanúsítottak között van az egyik III. kerületi alpolgármester és egy önkormányzati cég vezetője. Mindketten őrizetben vannak, letartóztatásukra az ügyészség indítványt fog tenni.

A Magyar Nemzet úgy tudja: a szóban forgó alpolgármester Czeglédy Gergő, aki a június 9-i önkormányzati választáson ismét mandátumot szerzett a kerületben.

Czeglédy egyébként a Demszky-érában a számos korrupciós botrányba keveredett Hagyó Miklós embere volt. Gyanús gazdagodását pedig a kampány alatt is szóvá tette többek között Szentkirályi Alexandra, a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje.

Az ügyészség által most kihallgatott öt emberrel szemben vezető beosztású személy által az előnyért hivatali helyzetével egyébként visszaélve, bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása bűntettének gyanúját közölte, amelyet az alpolgármester tettesként, a többi gyanúsított – akik a strómancégek ügyvezetői voltak – bűnsegédként követett el.

A megalapozott gyanú szerint egy férfi – két reklámtevékenységet folytató gazdasági társaság ügyvezetőjeként – cégei felhasználásával több mint százmillió forintot fizetett az alpolgármesternek azért, hogy hivatali helyzetét felhasználva közbenjárjon a reklámberendezések fennmaradásához, további reklámcélú használatához, illetve hasznosításához szükséges engedélyek és hozzájárulás megadása érdekében.

A vesztegetési pénz eredetének és céljának leplezése érdekében a reklámtevékenységet folytató cégek ügyvezetője fiktív szerződéseket kötött több, erre a célra létrehozott gazdasági társasággal. A cégek a színlelt szerződésekben írt szolgáltatást a valóságban nem teljesítették, azzal kapcsolatban nem végeztek semmilyen tevékenységet, az már a szerződések megkötésekor sem állt a felek szándékában.

Ez is érdekelheti:  Iskander csapódott a NATO oktatói közé Ukrajnában

Magyar NemzetKiemelt kép forrása: Turista Magazin – turistamagazin.hu

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük