KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Korrupció miatt több kormányzati tisztviselő ellen emeltek vádat

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Nyomozati adatok alapján korrupció miatt több kormányzati tisztviselő ellen emelhetett vádat a KNYF – számol be az Index értesülései nyomán a Pesti Srácok.

Vádat emeltek 54 ember (zömében kormányzati tisztviselők) ellen, akik kenőpénzért cserébe elsősorban vissza nem térítendő európai uniós támogatások elnyerésében működtek közre – derült ki kedden nyilvánosságra hozott nyomozati adatokból. A gyanúsítottak közt a Miniszterelnökségen és Pénzügyminisztériumban dolgozó tisztviselők vannak, az ügyben helyettes-államtitkárok is érintettek, írja az Index.

A lap emlékeztetett, hogy az első alkalom még 2022 áprilisában volt, amikor egy pénzügyminisztériumi közleményből derült ki, hogy a tárca három munkatársát őrizetbe vették. Az ügy a következő hetekben, hónapokban tovább terebélyesedett: több száz millió forintot foglaltak le az érintettektől és többeket letartóztattak. A Központi Nyomozó Főügyészség 2023 márciusában már azt írta, hogy összesen 34 gyanúsítottat tartanak számon.

A 24.hu arról írt, hogy az általuk megismert vádirat szerint összesen 54 ember ellen emeltek vádat idén februárban. Az ügyészség pénzügyminisztériumi osztályvezetőket, főosztályvezető-helyetteseket, egy főosztályvezetőt és egy volt helyettes államtitkárt is börtönbe küldene.

 

Kiemelt kép: illusztráció / Fotó: infostart

 

Ez is érdekelheti:  Összecsaphatnak a hullámok Zelenszkij feje fölött

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük