KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kontraszt: Az EU elítélte a francia sajtó teljes betiltását Nigerben – Az EU betiltotta az orosz állami médiumok működését az EU területén

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az Európai Unió határozottan elítéli a francia RFI (Radio France Internationale) rádióállomás és a France 24 tévécsatorna adásának blokkolását Nigerben, és ezt az emberi jogok és szabadságjogok megsértésének tekinti – közölte pénteken Nabila Massrali, az Európai Bizottság hivatalos képviselője.

Egy nappal korábban vált ismertté, hogy egy héttel az államcsíny után leállították az RFI és a France 24 francia médiumok sugárzását Nigerben.

“AZ EU ELFOGADHATATLANNAK TARTJA AZ RFI ÉS A FRANCE 24 NIGERI (MŰSORSZOLGÁLTATÁSÁNAK) FELFÜGGESZTÉSÉT. EZ AZ INTÉZKEDÉS SÚLYOS TÁMADÁS A TÁJÉKOZTATÁSHOZ VALÓ JOG ÉS A VÉLEMÉNYNYILVÁNÍTÁS SZABADSÁGA ELLEN. AZ EU HATÁROZOTTAN ELÍTÉLI AZ ALAPVETŐ SZABADSÁGJOGOK MEGSÉRTÉSÉT” – ÍRTA A KÉPVISELŐNŐ AZ X (KORÁBBAN TWITTER) KÖZÖSSÉGI MÉDIAFELÜLETÉN.

Erről adott hírt az Orosz Hírek, azonban most egy kicsit elevenítsük fel azt, hogy is áll a tájékoztatás és a véleménynyilvánítás kérdéséhez az Európai Unió.

Niger leállítja az urán és az arany további szállítását Franciaországnak – egyre nő a feszültség

Az Európai Unió szemforgató módon – ahogyan azt a felsőbbrendűségüket folyamatosan érzékeltető EU-s vezetőktől megszokhattuk – a tájékoztatáshoz való jogra és a véleménynyilvánítás szabadságára hivatkozik, amelyekkel természetesen csupán ez a neomarxista-liberális társaság rendelkezhet. Vagyis ők mondják meg, hogy kedves médiafogyasztó mi az a médiatermék, ami el kell hogy jusson az agyad ilyen-olyan (kinek melyik) állományához. Erre szokták mondani, hogy kettős mérce, csak már annyira elcsépelt ez a kifejezés, hogy a napi médiafogyasztó egyszerűen legyint rá.

Tehát az EU elítéli azt, amit egy EU tagország médiájával tettek az afrikai kontinens egyik országában, miközben az EU ugyanezt tette Oroszországgal szemben egy egész kontinensen. És Magyarország egy ilyen hazug és mindenképpen beteg uniónak a tagja, mely bennünket is gyarmatának tekint.

Visszatérve azonban a Nigerben kialakult helyzetre, valóban egy olyan bombafészek alakult ki ebben az országban, amely komoly veszéllyel fenyegeti nem csupán Afrikát, hanem az egész világot. Hogy pontosan miért, arról az Afrikai Szabadság Intézet vezetője beszélt, melyről bővebben ITT írtunk.

Azt mindenképpen ki kell emelnünk, amit úgy tűnik a magát felsőbbrendűnek tartó nyugat képtelen felfogni, hogy Nigerben a korábbi gyarmattartókat kiszolgáló hatalmat tették ajtón kívülre, és az ott élő emberekben olyan nagymértékű a francia gyarmattartókkal szembeni gyűlölet, amit elképzelni is nehéz.

Természetesen el lehet ítélni a katonai hatalomátvételt, hiszen ezt tette hazánk is, azonban látható, hogy Niger abból a nyugati befolyásból és kiszolgáltatottságból akar kitörni, mely az úgynevezett 1960-as függetlenné válása óta komoly gazdasági és politikai béklyókkal kötötte a kolonizáló franciákhoz, akik ugyanúgy tovább fosztogatták az országot bábrezsimjeiken keresztül, mint korábban.

Afrika sajnos egy új háborús, sőt világháborús puskaporos hordóvá válhat.

Szépe Áron

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: