KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Könnygázt vetett be a rendőrség a nyugdíjreform-ellenes tüntetéseken Párizsban

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A rendőrség könnygázt vetett be, miután a tüntetők szemetes kukákat borogattak és betörték a kirakatokat. Kiégett autóról készült fotók is felkerültek a közösségi médiára.

A Twitteren a tüntetők képeket és videókat tettek közzé arról, ahogy a rendőrök berontanak a tömegbe, és erőszakos polgárokat próbálnak őrizetbe venni.

Emellett a közösségi média felhasználói rámutatnak, hogy a rendőrök nem csak gázt használnak, hanem gumibotokkal is ütik az embereket.

Február 11-én Franciaországban a negyedik országos tüntetésre kerül sor a nyugdíjreformok ellen. Párizsban 100 000 tüntető vonult az utcára.

Január 10-én Elisabeth Borne francia miniszterelnök bemutatta azt a reformot, amely 62-ről 64 évre emeli a nyugdíjkorhatárt az országban. 2023. szeptember 1-jétől a nyugdíjkorhatár fokozatosan emelkedik, és 2030-ban eléri a 64 évet. Ezt követően az ország különböző városaiban tüntetések törtek ki.

Kiemelt kép: Kiégett autó Párizs egyik utcájában, a nyugdíjreform a elleni tüntetésen, 2023. február 11-én. © Christophe ARCHAMBAULT / AFP

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: