KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A magyar kormány nem ad menedékjogot a kárpátaljai katonáknak?

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Havasi Bertalan, a miniszterelnöki sajtóiroda vezetője pénteken annak ellenére hamis hírnek minősítette Igor Korotcsenko orosz katonai szakértő felvetését arról, hogy az ukrán fronton magukat megadó kárpátaljai magyar katonákat szállítsák Budapestre, és adják át őket Orbán Viktornak, hogy a javaslat a moszkvai Rosszija 1 TV csatorna 60 perc című műsorában január 24-én elhangzott – tudatta az orosz felvetést elsőként közlő Magyar Békekör szombaton.

Noha a tény nem fog megváltozni attól, hogy hamisnak nevezik, a félresikerült „cáfolat” felveti azt a kérdést, hogy vajon a magyar kormány kész-e menedékjogot biztosítani azoknak a kényszerbesorozott külhoni magyar katonáknak, akik a frontra érve azonnal leteszik a fegyvert, és megadják magukat az orosz hadseregnek, hogy aztán összegyűjtsék és Budapestre szállítsák őket – mint az orosz felvetésben elhangzott.

Gesztus értékű orosz javaslat a kényszerrel besorozott kárpátaljai magyarok ügyében (videó, pontos fordítással)

A miniszterelnöki szóvivő elhamarkodott véleménye feltételezhetően nem tükrözi Orbán Viktor álláspontját, hiszen a kormányfő következetesen kiáll a kárpátaljai magyarok jogaiért Kijevvel szemben, így aligha férhet kétség ahhoz, hogy ne viselné szívén életüket és sorsukat.

Ha viszont a fakenews minősítés arra vonatkozik, hogy a hadifoglyok Magyarországra szállítását közvetlen légi úton bonyolítanák le Moszkva-Budapest között, katonai géppel, akkor felmerül, miért ne lehetne kerülő úton megoldást találni rá.

A Magyar Békekör elnöke február 6-án kezdeményezte: Kössünk megállapodást az oroszokkal arról, hogy a magukat megadó magyar katonák menedékjogban részesüljenek, és Kijev ne vonhassa őket felelősségre azért, mert leteszik a fegyvert!

Vajon úgy kellene értelmezni Havasi Bertalan kijelentését, hogy a miniszterelnök elzárkózna a kárpátaljai magyar katonák menedékjogban részesítésétől? – veti fel a kérdést a Békekör.

Budapest, 2023. február 11. szombat (MB)

Kiadta a Magyar Békekör

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: