KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Gesztus értékű orosz javaslat a kényszerrel besorozott kárpátaljai magyarok ügyében (videó, pontos fordítással)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Igor Korotcsenko, hírneves orosz katonai szakértő, az orosz HM katonai szakfolyóiratának főszerkesztője, az orosz közszolgálati televízió „60 perc” c. vitaműsorának január 24-i adásában, a Leopárd tankok szállításával kapcsolatban (melyek képesek piszkos bombát, illetve nukleáris robbanófejeket tartalmazó lövegek szállítására és célba juttatására is) azt fejtegette: érlelődőben a „második kubai rakétaválság.

A műsorban kifejtette továbbá: milyen megoldást javasolna az ukrán hadseregbe erőszakkal besorozott kárpátaljai magyarok kimenekítésére. A videóban ide vonatkozó részt Csikós Sándor fordította magyarra.

Korábban már közreadtuk a vitaműsor ide vonatkozó részletét, most ezt megismételjük a pontos fordítással.

Az alábbi főbb gondolatokat, javaslatokat fejtette ki Igor Korotcsenko:

● Ukrajnában kezdetét vette a nemzetiségek erőszakos sorozása.

● Nagyon fontos, hogy, információs lehetőségeinket felhasználva a magyar nemzetiségű ukrán állampolgároknak azt tanácsoljuk: a frontra kikerülve, az első adandó alkalommal szökjenek át a frontvonalon, és adják meg magukat az orosz fegyveres erőknek.

● Gondolom, meghozzuk a szükséges döntéseket annak érdekében, hogy ezeket a magyarokat – akiket erőszakkal kényszerítenek az Oroszország elleni harcra – átadjuk Orbán Viktor kormányának.

● Közvetlen Moszkva-Budapest légijáratot létesítünk.

(Megjegyzés: az általunk is életbe léptetett uniós döntés értelmében, országaink között is megszűnt a légi összeköttetés.)

És mindazokat a magyar nemzetiségű katonákat, akiket erőszakkal soroztak be az ukrán hadseregbe, Magyarországra juttatjuk. Ott pedig – gondolom – Orbán Viktor kormánya megtalálja majd a módját annak, hogy nekik támogatást nyújtson.

● Ez rendkívül fontos. Egyértelműen le kell szögeznünk: mindazok, akik átjönnek a frontvonalon, és megadják magukat, azok nem pusztán életüket őrzik meg, hanem megváltják belépőjüket a jövőbe, megmentik önmagukat családjaik, rokonságuk számára.

● Ebben a nehéz helyzetben ebből az álláspontból kiindulva, együtt kell működni Magyarországgal. Amelyik – noha maga is tagja a NATO-nak és az Európai Uniónak – más NATO-tagállamoktól eltérően, nem vesz részt az Oroszország elleni politikai és katonai agresszió szélsőséges megnyilvánulásaiban.


Úgy tapasztaltuk, hogy a hazai neves médiumok ingerküszöbét nem igazán érte el ez a hír, mintha nem lett volna érdemleges számukra az oroszoktól kapott gesztus. Mély elhallgatás övezte a hírt, csupán a közösségi médiában terjedt.

Ez is érdekelheti:  Nikki Haley Donald Trumpot támogatja az amerikai elnökválasztáson

A Szent István Légiója Közösség megszerezte és elküldte részünkre az akkori televíziós élő adás eredeti, rögzített felvételét, amelyben ez a fontos ajánlás elhangzott.

Az egy órás anyag témái voltak:

▪️Interjú az RF Fegyveres Erők vezérkarának főnökével: jelentések;
▪️A nemzeti kisebbségek mozgósításáról az Ukrán Fegyveres Erők soraiba: az NVO zónából magukat megadó magyar nemzetiségű állampolgárok Budapestre szállítása;
▪️Tankok szállítása NATO-országokból Ukrajnába: a döntés megszületett;
▪️NATO főtitkár, mint Németország megbízott kancellárja;
▪️Afrika az orosz külügyminisztérium és a Wagner PMC kiemelt figyelmébe tartozik.

Kiemelt kép: Igor Korotcsenko orosz katonai szakértő

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Gesztus értékű orosz javaslat a kényszerrel besorozott kárpátaljai magyarok ügyében (videó, pontos fordítással)

  1. Naív elképzelés.
    Mert a (kényszer)besorozott katonák családja túszként ott maradt Kárpátalján – és félő, hogy ezt a jelenlegi hatalom így is kezelné.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük