KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Klinikáról a börtönbe: tovább nőtt a brüsszeli korrupciós botrányban érintettek száma

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Andrea Cozzolino olasz európai parlamenti képviselőt Nápolyban tartóztatták le, pénzmosással és korrupcióval is vádolják.

Letartóztatták Andrea Cozzolino olasz európai parlamenti képviselőt Nápolyban, aki többek mellett szintén érintett a brüsszeli korrupciós botrányban. Igazságügyi források szerint bűnszervezetben való részvétellel, pénzmosással és korrupcióval vádolják – írta meg a V4NA.

Mivel a belga rendőrség a pénteki házkutatás során nem találta a politikust brüsszeli otthonában, ezért végezte a letartóztatást a nápolyi Guardia di Finanza intézte a belga ügyészség felkérésére. Az olasz sajtó szerint azonban a hatóságok nápolyi otthonában sem találták Cozzolinót, mert orvosi vizsgálatok miatt a város egyik klinikájára tartózkodott, onnan vitték börtönbe.

Az olasz politikus és egy másik EP-képviselő, Marc Tarabella mentelmi jogát a múlt héten függesztette fel az Európai Parlament a belga hatóság kérésére. Tarabellát pénteken vették őrizetbe.

EP korrupció: Letartóztatták Marc Tarabella EP képviselőt

Ahogy arról a Magyar Nemzet korábban beszámolt, korrupcióval, bűnszervezet működtetésével és pénzmosással gyanúsíthatja meg a belga igazságszolgáltatás Marc Tarabella belga európai parlamenti képviselőt is, aki a brüsszeli korrupciós botrány egyik főszereplője. A szocialista képviselő otthonát, belgiumi páncéltrezorját és Anthisnes-ben lévő irodáit csütörtökön kutatták át a hatóságok. Tarabella jelenleg tagad minden érintettséget, azt azonban beismerte, hogy korábban egy Katar által fizetett utazáson vett részt anélkül, hogy kötelezettségének eleget téve, ezt az Európai Parlamentnek bejelentette volna. Erre azután került sor, hogy korábban a belga politikus élesen támadta Katart a 2022-es futball-világbajnokság kapcsán zajló építkezések embertelen körülményei és az ott történt halálesetek miatt.

Később viszont már a katari jogok helyzetének „pozitív alakulását” hangsúlyozta az EP-ben, és egy tévéműsorban bagatellizálta a haláleseteket is. Tarabella egyébként a korrupciós ügy egyik kulcsfigurájának, a volt olasz EP-képviselő, Pier-Antonio Panzerinek az egyik közeli munkatársa.

Ismert az is, hogy miután a múlt héten szabadlábra helyezték Niccolo Figa-Talamancát, az Európai Parlament korrupciós botrányában érintett, jogállamisági kérdésekkel foglalkozó Igazság nélkül nincs béke elnevezésű civil szervezet főtitkárát, jelenleg a botrány egyik kulcsfigurájának számító, januárban a hatóságokkal vádalkut kötött Pier-Antonio Panzeri egykori olasz európai parlamenti képviselő, Eva Kaili, az Európai Parlament volt alelnöke és társa, Francesco Giorgi van börtönben.

V4NA / Magyar Nemzet

Kiemelt kép: Euronews

Várjuk véleményét itt!

%d bloggers like this: