KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

EP korrupció: Letartóztatták Marc Tarabella EP képviselőt

Letartóztatta a belga rendőrség az Európai Parlamentet érintő súlyos korrupciós botrány egyik főszereplőjét – írja flamand sajtóértesülésekre támaszkodva a Politico.

A vádpontokat egyelőre nem nevezték meg, és Tarabella maga sem jelent meg még védőügyvédjével az ügyében eljáró bíró előtt. A Politico információi szerint Tarabellát korrupcióval, bűnszervezet működtetésével, illetve pénzmosással gyanúsíthatja meg a belga igazságszolgáltatás. Az őrizetbevétel mellett a hatóságok átkutatták Tarabella, a belgiumi Liege-ben lévő páncéltrezorját, valamint a vallon területen fekvő Anthisnes-ben lévő irodáit. Érdekesség, hogy Tarabella még mindig utóbbi város polgármestere.

A korrupciós ügy másik legfőbb, még szabadlábon lévő gyanúsítottja, Andrea Cozzolino európai parlamenti képviselő kapcsán a hatóságok nem nyilatkoztak, így nem lehet tudni, hogy ellene tesznek-e majd kényszerintézkedést.

Az Európai Parlament elzárkózott a fejlemények kommentálásától, mivel folyamatban lévő igazságszolgáltatási eljárásokról nem nyilatkoznak.

Az EP volt alelnöke, a szocialista Eva Kaili, valamint élettársa, Francesco Giorgi, illetve Pier Antonio Panzeri volt EP-képviselő továbbra is börtönben várja a folytatást.

Kiemelt képen Marc Tarabella / Fotó: Le Soir

MN

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük