KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Klicsko kiakadt a Berlintől kapott 5 ezer ajándék sisak miatt

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Mit küld Németország legközelebb támogatásként? Párnákat? – kérdezte az egykori ökölvívó

A németek döntése, hogy 5000 sisakot küldenek Ukrajnának egy “vicc”, és azt mutatja, hogy a berlini kormány nem érti, milyen veszélyt jelent az országra az orosz hadsereg – jelentette ki szerdán Vitalij Klitschko kijevi polgármester.

A Bild című német lapnak nyilatkozva a korábbi nehézsúlyú ökölvívó világbajnok bírálta Berlint, amiért nem segít országa keleti frontjának megerősítésében, és azt mondta, hogy “szóhoz sem jut”.

Szóhoz sem jutok a német kormány viselkedése miatt. A védelmi minisztériumnak láthatóan nem tűnt fel, hogy tökéletesen felszerelt orosz erőkkel állunk szemben, és Oroszország bármikor inváziót indíthat Ukrajna ellen. Mit küld Németország legközelebb támogatásként? Párnákat? – fakadt ki Klicsko.

Szerdán Christine Lambrecht védelmi miniszter bejelentette, hogy Németország fegyvereket nem, de 5000 védősisakot viszont küld Ukrajnának. Berlin látványosan nem tesz lépéseket Kijev támogatására, amiért Kijevtől és Nyugati partnereitől is kritikát kapott. Németország álláspontja, hogy nem szállít fegyvereket olyan országokba, ahol katonai konfliktusok vannak.

Eközben az Egyesült Államoktól megérkezett a 200 millió dollár értékű fegyversegély harmadik szállítmánya, 79 tonnányi katonai felszerelés. Az amerikaiak egyúttal azt is jóváhagyták, hogy Észtországból, Lettországból és Litvániából amerikai gyártású fegyvereket küldjenek Ukrajnába.

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: