KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kissinger három forgatókönyvet nevezett meg az ukrajnai konfliktus lezárására

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Henry Kissinger volt amerikai külügyminiszter nem zárta ki a háborús összetűzést Oroszország és a Nyugat között.

Az amerikai politika veteránja szerint, három forgatókönyv alapján ér majd véget az orosz-ukrán konfliktus.

Az első szerint, hogy az Orosz Föderáció a megszerzett területeken marad, így megkapja Ukrajna 20 százalékát és a Donbassz jelentős részét, azzal együtt a főbb ipari és mezőgazdasági területeket, valamint egy földsávot a Fekete-tenger mentén”. Kissinger szerint ez lényegében már orosz győzelem, amely nyomán csökken a térségben a NATO befolyása.

A második forgatókönyv szerint megpróbálják Oroszországot kiszorítani a Krímből és Donbászból. Kissinger ugyanakkor arra figyelmeztetett, hogy ebben az esetben a Nyugat számára megnő annak a veszélye, hogy közvetlen háborúba keveredjen Oroszországgal.

A harmadik forgatókönyv szerint a február 24-e előtti állapot szerinti helyzethez kell visszatérni. Kissinger szerint ebben az esetben Ukrajna tovább fegyverkezik majd és akár betagozódhat a NATO-ba”. Kissinger úgy véli, hogy Zelenszkij ezt a forgatókönyvet próbálja most megvalósítani.

Kissinger korábban úgy nyilatkozott, hogy az ukrán hatóságoknak engedményeket kell tenniük és folytatniuk kell a tárgyalásokat Oroszországgal, de közben azt is hangsúlyozta, hogy a Nyugatnak figyelembe kell vennie az Orosz Föderáció érdekeit .

 

Kiemelt kép: Henry Kissinger / AP photo: Richard_Drew

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Von der Leyen kristálytisztán megmondta, egy nép van, egy birodalom és egy vezér – a V4-nek meg vége

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük