KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kirby szerint baromságok az orosz fél hivatalos nyilatkozatai – az orosz nagykövet ezt nem hagyta szó nélkül

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

John Kirbynek, a Pentagon szóvivőjének Oroszországgal kapcsolatos kirohanását kommentálta Anatolij Antonov washingtoni orosz nagykövet. Kirby korábban kijelentette, hogy elfogadhatatlanok azok a döntések, melyeket Vlagyimir Putyin, elnök hoz az orosz hadsereg ukrajnai hadműveleteivel kapcsolatban.

Kirby „baromságnak” és „nevetséges kijelentéseknek” nevezte az orosz fél hivatalos nyilatkozatait a hadművelet céljairól.

Az amerikai szóvivő kijelentéseit kommentálva az orosz nagykövet elmondta, hogy azokat elfogadhatatlannak és sértőnek tartja.

„Sértőnek és elfogadhatatlannak tartjuk John Kirby Oroszországgal szembeni kijelentéseit. Meglepő, hogy az ilyen provokatív tézisek egy olyan egykori katonától származnak, aki tökéletesen tisztában van a szavak jelentésével. Hadd emlékeztessek arra, hogy orosz tisztviselők soha nem engedtek meg maguknak ilyen hangnemet az Egyesült Államok vezetésével kapcsolatban”

– mondta a diplomata.

Hangsúlyozta azt is, hogy az amerikai adminisztrációnál már általánossá vált, hogy azokra a hazugságokra alapozza véleményét, amelyeket a kijevi hatóságok prezentálnak, miközben szemet hunynak az ukrán vezetés bűnei felett.

„John Kirby nem egy amerikai tiszthez méltó módon kommunikál, hanem lesüllyedt a nyilvános sértegetések szintjére. Szégyellheti magát, mert ezzel beszennyezte tiszti  egyenruhájának a becsületét”

– mondta Antonov.

Az orosz nagykövet felhívta a figyelmet arra, hogy Washington újabb atrocitások elkövetésére biztatja Ukrajnát azzal, hogy további fegyverekkel látja el az ukrán vezetést.

A nagykövet meggyőződését fejezte ki, hogy az Egyesült Államok nem igazán érdekelt a tűzszünetben, hiszen a Pentagon szóvivőjének és kollégáinak valódi célja az amerikai hadiipari komplexum bevételnövelése, és az elavult fegyverektől való megszabadulás.

Antonov szerint Washington minden eszközzel megpróbálja meghosszabbítani az ukrajnai fegyveres konfliktust és „az utolsó ukránig” akar harcolni.

Kiemelt kép: Oroszország nagykövetsége az Egyesült Államokban

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Orbán Viktor: Brüsszel szintet lépett. Ha valaki kiáll a béke mellett, azt egyszerűen betiltják

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük