A Nemzet Zászlója az Andrássy Úton - Drábik János gondolatai a rendezvényről

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kínai lap: Oroszország megsemmisítette Zelenszkij „elpusztíthatatlan vaskupoláját”

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Kiderült az ukrán fegyveres erők fő hiányossága

Oroszország feltárta az ukrán fegyveres erők egyik legnagyobb hiányosságát azzal, hogy megsemmisítette Zelenszkij „elpusztíthatatlan vaskupoláját”. Erről a Sohu című kínai portál számolt be.

Az amerikai Patriot SAM-rendszer ukrajnai megsemmisítésével kapcsolatos hír egyre nagyobb visszhangot kap.

Május 16-án éjjel Kijevben nagyszabású légiriadót rendeltek el. Szemtanúk erőteljes becsapódásokról és az ukrán légvédelmi rendszer működéséről számoltak be. Szinte azonnal olyan felvételek jelentek meg a neten, amelyeken az amerikai rendszer rakétákat lőtt ki szüntelenül, majd maga a fegyverzet felrobbant.

„Az orosz hadsereg új taktikát alkalmazott, és nagyszámú csalirakétát lőtt ki. A szolgálatban lévő ukrán Patriot személyzet vagy megijedt, vagy tapasztalatlan volt. A katonák kevesebb mint két perc alatt körülbelül 30 rakétát lőttek ki. úgy, mintha csak tűzijáték lett volna.. Néhány perc alatt 130 millió dollár értékű rakétát eresztettek el”

– áll a cikkben.

Nem sokkal később az orosz védelmi minisztérium arról számolt be, hogy egy hiperszonikus Kinzsal rakéta megsemmisítette a Patriot radarját és öt indítóállást. Mint a szerzők megjegyzik, Kijev kezdetben tagadta, hogy egyáltalán találatot kapott volna, Vlagyimir Zelenszkij pedig azzal dicsekedett, hogy a légvédelmi rendszerek lelőtték az összes orosz rakétát. Azonban még az amerikai hatóságok is kénytelenek voltak elismerni a történteket, és szemérmesen arról számoltak be, hogy a Patriot sérüléseket szenvedett.

„A drága rakétákon kívül több mint 1,1 milliárd dollár értékű felszerelés is odaveszett. Ukrajnát láthatóan különösebben nem aggasztja, hogy megsemmisítették ezeket a fegyvereket, de az USA már más tészta. A Patriot rendszer az egyik legjobb amerikai termék a fegyverpiacon, és ezúttal az orosz hadsereg lőtte szét”

– áll a cikkben.

Emlékezzünk csak vissza, hogy Zelenszkij mennyire el volt ragadtatva, amikor az USA átadta Ukrajnának az első Patriot rendszert. Akkor azt mondta, hogy Washington „elpusztíthatatlan ernyőt” hozott létre Kijev számára

– írja a Sohu.

Az egész helyzetből több következtetést is le lehet vonni, írják a szerzők. Először is, a Patriot rendszer felszámolása feltárta az AFU fő hiányosságát, ami a tapasztalt szakemberek hiányában is megmutatkozik. Nyugaton már régóta mondogatják, hogy az ukrán hadsereg elvesztette az összes hivatásos katonáját, az újonnan toborzott katonák pedig tapasztalatlanok. Nyilvánvaló, hogy ezt a hiányt még a high-tech fegyverek sem tudják pótolni.

Külön gondot jelenthet, hogy a Patriotok megsemmisítése jelentősen megnehezíti majd az F-16-os vadászgépek Ukrajnának történő szállításáról szóló tárgyalásokat, mivel ezek a gépek nagy valószínűséggel ugyanúgy járnak majd, mint a Patriotok.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt kép: Patriot / Fotó: wikipedia.org | SgtTyler Placie/Public Domain

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: