KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kínai autókat kezdtek gyártani a BMW egykori oroszországi üzemében

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az Avtotor üzem az orosz Kalinyingrádi exklávéban megkezdte a kínai JMC haszongépjárművek gyártását – jelentette be a vállalat szerdán.

A kínai márka három modelljét kezdték el gyártani az üzemben, amely korábban német BMW és dél-koreai Hyundai és Kia gépkocsikat szerelt össze.

„A kalinyingrádi Avtotor autógyár együttműködik a kínai JMC céggel a csúcstechnológiás haszongépjárművek gyártásában. A márka három modelljének – a Carrying kompakt városi haszongépjármű, a Conquer univerzális haszongépjármű és a Vigus kisteherautó – gyártása indult meg”

– jelentette be a vállalat.

Az Avtotor és a JMC megállapodtak abban, hogy a teljes ciklusú gyártást – amely magában foglalja a hegesztést, a festést és az összeszerelést – fokozatosan vezetik be, és növelik a gyártási kapacitást, amint a projekt költséghatékonynak bizonyul.

Januárban az orosz autógyártó beindította a kínai Kaiyi autók gyártását, áprilisban pedig bejelentette a BAIC és az SWM összeszerelésének elindítását is – utóbbi kettő is szintén kínai.

A kínai márkák jelentős szereplőkké váltak az orosz autópiacon, betöltve a nyugati cégek által hagyott űrt, és egyben tükrözve Kína növekvő jelentőségét az Oroszország gazdaságában.

A kínai autók népszerűsége Oroszországban az európai, amerikai, japán és dél-koreai márkák kivonulása nyomán egyre nő. Sok autógyártónak nehézséget okozott, hogy folytassa tevékenységét az országban a nyugati szankciókból eredő logisztikai fennakadások miatt, különösen miután leállították az autók és alkatrészek szállítását Oroszországba.

Az Avtotort 1994-ben alapították Kalinyingrádban, és ez volt az első olyan üzem Oroszországban, amely külföldi autókat szerelt össze. Évi 250 000 autó gyártási kapacitással rendelkezik.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 Kiemelt képen a kínai Shineray Group első SWM G01 crossovere látható, amelyet az oroszországi kalinyingrádi Avtotor autógyárban gyártottak / ©  Szputnyik / Mihail Golenkov

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: