KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A „Szovjetunió polgárai” nevű szekta szabotőreit kapcsolta le az FSZB

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az orosz bűnüldöző szervek munkatársai elfogták annak a szektának a két tagját, amely úgy tartja, hogy a Szovjetunió még mindig létezik. A két őrizetbe vett személy mobiltornyok felrobbantását tervezte az ország középső részén – közölték a tisztviselők.

A Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) csütörtöki közleményében azt írta, hogy az orosz ügynökök „terrorcselekményt” akadályoztak meg a Krasznojarszki területen fekvő Zelenogorszk város területén. Megjegyezték, hogy a gyanúsítottak a Rostelecom és a Transtelecom mobilszolgáltatók mobiltornyainak felrobbantását tervezték, hogy megakadályozzák a rendszeren keresztüli felszólítások kiküldését.

Az urándúsító létesítményeknek otthont adó Zelenogorszk Krasznojarszktól mintegy 150 kilométerre keletre fekszik, és csak különleges belépési engedéllyel lehet megközelíteni.

Az FSZB szerint a feltételezett elkövetők TNT-robbantólapokat, valamint egy gyújtószerkezetet akartak vásárolni, de a szállítmány átvétele közben orosz ügynökök őrizetbe vették őket.

A szolgálat egy videót is közzétett, amelyen látható, amint az ügynökök elfogják a gyanúsítottakat, valamint a robbanóanyagot tartalmazó ládát. Az ügynökök több puskát is megvizsgálnak, amelyeket a jelek szerint a kutatás során megtaláltak. Az FSZB azonban nem közölte, hogy a fegyvereket legálisan szerezték-e be.

A tisztviselők a két gyanúsítottat a „Szovjetunió polgárai” nevű, Oroszországban törvényen kívül helyezett csoport támogatóiként ismerték. A 2010-ben alapított politikai mozgalom úgy tartja, hogy a Szovjetunió valójában sosem omlott össze 1991-ben, és szuverén államként továbbra is létezik.

A csoport tagjai nem ismerik el az Orosz Föderációt, nem hajlandók betartani a törvényeit, és gyakran nem fizetnek sem adót, sem közüzemi számlákat.

A múltban a csoport egyes tagjai megpróbálták kihasználni az idősebb polgárok körében elterjedt nosztalgiát a szovjet korszak iránt azzal, hogy rávették őket, hogy nagy összegeket adományozzanak, vagy írassák a csalók nevére a lakásukat és egyéb tulajdonukat.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: