KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A „Szovjetunió polgárai” nevű szekta szabotőreit kapcsolta le az FSZB

Az orosz bűnüldöző szervek munkatársai elfogták annak a szektának a két tagját, amely úgy tartja, hogy a Szovjetunió még mindig létezik. A két őrizetbe vett személy mobiltornyok felrobbantását tervezte az ország középső részén – közölték a tisztviselők.

A Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) csütörtöki közleményében azt írta, hogy az orosz ügynökök „terrorcselekményt” akadályoztak meg a Krasznojarszki területen fekvő Zelenogorszk város területén. Megjegyezték, hogy a gyanúsítottak a Rostelecom és a Transtelecom mobilszolgáltatók mobiltornyainak felrobbantását tervezték, hogy megakadályozzák a rendszeren keresztüli felszólítások kiküldését.

Az urándúsító létesítményeknek otthont adó Zelenogorszk Krasznojarszktól mintegy 150 kilométerre keletre fekszik, és csak különleges belépési engedéllyel lehet megközelíteni.

Az FSZB szerint a feltételezett elkövetők TNT-robbantólapokat, valamint egy gyújtószerkezetet akartak vásárolni, de a szállítmány átvétele közben orosz ügynökök őrizetbe vették őket.

A szolgálat egy videót is közzétett, amelyen látható, amint az ügynökök elfogják a gyanúsítottakat, valamint a robbanóanyagot tartalmazó ládát. Az ügynökök több puskát is megvizsgálnak, amelyeket a jelek szerint a kutatás során megtaláltak. Az FSZB azonban nem közölte, hogy a fegyvereket legálisan szerezték-e be.

A tisztviselők a két gyanúsítottat a „Szovjetunió polgárai” nevű, Oroszországban törvényen kívül helyezett csoport támogatóiként ismerték. A 2010-ben alapított politikai mozgalom úgy tartja, hogy a Szovjetunió valójában sosem omlott össze 1991-ben, és szuverén államként továbbra is létezik.

A csoport tagjai nem ismerik el az Orosz Föderációt, nem hajlandók betartani a törvényeit, és gyakran nem fizetnek sem adót, sem közüzemi számlákat.

A múltban a csoport egyes tagjai megpróbálták kihasználni az idősebb polgárok körében elterjedt nosztalgiát a szovjet korszak iránt azzal, hogy rávették őket, hogy nagy összegeket adományozzanak, vagy írassák a csalók nevére a lakásukat és egyéb tulajdonukat.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük