A Nemzet Zászlója az Andrássy Úton - Drábik János gondolatai a rendezvényről

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kína határozott választ ígért, ha az EU szankciókat vezet be ellene

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az EU megsérti az Európa és Kína közötti bizalmat és együttműködést, ha szankciókat vezet be kínai vállalatok ellen, mert állítólag azok Oroszországnak segítettek – mondta Vang Venbin, a kínai külügyminisztérium szóvivője a hétfői sajtótájékoztatón.

Korábban a Financial Times arról számolt be, hogy az Európai Unió első ízben készül szankciókat bevezetni kínai vállalatok ellen, amelyek állítólag támogatják Oroszországot az ukrajnai különleges műveletben.

Az új uniós szankciócsomag tervezete szerint, amely a lap rendelkezésére állt, hét kínai céggel szembeni szankciók lehetséges bevezetéséről van szó, amelyeket azzal vádolnak, hogy állítólag felszereléseket szállítottak Oroszországnak. Ezek között van többek között a 3HC Semiconductors, a King-Pai Technology, valamint a hongkongi Sinno Electronics és a Sigma Technology.

“Ha a szóban forgó jelentések igazak, akkor az európai fél súlyosan megzavarhatja a Kínával fennálló bizalmat és együttműködést, és súlyosbíthatja a megosztottságot és a konfrontációt a világban” – mondta a diplomata.

Hangsúlyozta, hogy Kína felszólította az európai felet, hogy

“NE LÉPJEN ROSSZ ÚTRA, ELLENKEZŐ ESETBEN KÍNA HATÁROZOTTAN MEG FOGJA VÉDENI TÖRVÉNYES JOGAIT ÉS ÉRDEKEIT”.

Orosz Hírek

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: