KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kína a NATO-nak: soha nem fogjuk elfelejteni, hogy ki robbantotta fel a belgrádi követségünket

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Kína csütörtökön visszautasította a NATO felszólítását, hogy semmiképpen se támogassa Oroszországot, és emlékeztette a nyugati katonai szövetséget, hogy az Egyesült Államok vezette erők voltak azok, amelyek a Jugoszlávia elleni 1999-es támadás során lebombázták belgrádi nagykövetségét.

“A kínai nép teljes mértékben át tudja érezni más országok fájdalmát és szenvedését, mert soha nem fogjuk elfelejteni, hogy ki bombázta le nagykövetségünket Jugoszláviában. Nincs szükségünk az igazságszolgáltatásról szóló kioktatásra a nemzetközi jog megsértőitől” – közölte Peking brüsszeli diplomáciai képviseletének szóvivője, reagálva Jens Stoltenberg NATO-főtitkár megjegyzéseire.

A diplomata a NATO-t “hidegháborús maradványnak” bélyegezve azt javasolta, hogy a szervezetnek önvizsgálatot kell tartania, hogy megvizsgálja, hogy terjeszkedésével és katonai műveleteivel hozzájárul-e a világbékéhez és stabilitáshoz.

Stoltenberg kedden Kínát támadta a NATO védelmi minisztereinek rendkívüli ülése előtt. Azt javasolta, hogy Peking “csatlakozzon a világ többi részéhez, és határozottan ítélje el az Oroszország által Ukrajnában végrehajtott brutális inváziót”, és azt mondta, hogy Moszkva bármiféle támogatása most abban segítené, hogy “folytassa a háborút, amely halált, szenvedést és hatalmas pusztítást okoz”.

“Kínának az ENSZ Biztonsági Tanácsának tagjaként kötelessége, hogy ténylegesen támogassa és betartsa a nemzetközi jogot” – tette hozzá.

Oroszország február végén indított ukrajnai hadműveletét részben a NATO keleti irányú terjeszkedésével indokolta. Moszkva szerint ez egyre nagyobb fenyegetést jelentett nemzetbiztonságára, amelyet meg kellett szüntetni, miután az Egyesült Államok és szövetségesei nem voltak hajlandók békésen deeszkalálni a helyzetet. Oroszország azt is közölte, hogy meg kell védenie a kelet-ukrajnai népköztársaságokat az ukrán kormányerők folyamatos támadásaitól.

oroszhirek.hu

Ez is érdekelheti:  Vicces fiú ez a Scholz, szerinte az oroszok zárták el a gázt

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük