ÉLŐ KÖZVETÍTÉSEN LEHET MAJD NYOMON KÖVETNI A NEMZET ZÁSZLÓJA AZ ANDRÁSSY ÚTON RENDEZVÉNYT!

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kína a kialakult helyzetért az Egyesült Államokat okolja

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Kína az Egyesült Államokat okolta azért feszültségteremtésért, melynek következménye lett az Ukrajna elleni csütörtöki orosz támadás. Peking továbbá felszólította a nemzetközi közösséget, hogy kerüljék a pánikkeltést.

A kínai külügyminisztérium szóvivője, Hua Chunying sajtótájékoztatón nyilatkozott arról, hogy főbűnösnek tekinti az Egyesült Államokat a kialakult helyzet miatt.

Ha valaki folyamatosan olajat önt a tűzre, miközben másokat azzal vádol, hogy nem tesznek meg mindent a tűz eloltásáért, az felelőtlen és erkölcstelen viselkedésre vall.

– mondta Hua.

Chunying képmutatással vádolta az Egyesült Államokat, és azt kérdezte, hogy Washington tiszteletben tartotta-e Irak és Afganisztán szuverenitását és területi integritását, amikor az ottani amerikai beavatkozások miatt emberek haltak meg, amire azt mondták, hogy mindez csupán véletlen volt. Arra szólította fel az Egyesült Államokat, hogy hagyjon fel a kettős mércével.

A kibontakozó eseményeket „ összetettnek” nevezve a szóvivő megerősítette, hogy Peking nem nyújt katonai támogatást Oroszországnak és kijelentette, hogy Kína „nem von le semmiféle következtetést ” a helyzettel kapcsolatban.

Kiemelt kép: Hua Chunying. © AP Photo/Ng Han Guan

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: