KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

KIK IS GYÁRTJÁK AZ UKRÁN HÁBORÚS PROPAGANDÁT?- Avagy hogy készült egy PR-osok tervezte FAKE NEWS hadjárat egy háború kapcsán…

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az ukrán-orosz konfliktus kirobbanását követően megdöbbentően gyors iramban terjedtek a hősi  ukrán “hadi” propaganda zömmel hazug hírei. Lassan az egész COVID-hazugságot túlszárnyalták, pedig annak a biológiai és lélektani hadviselésnek is megvolt a maga sajtóstratégiája, amivel manipulálták és az oltó tűk felé terelték a beetetett emberek tömegét.

Az ukrajnai háborús propaganda is igazi globalista ( ala Kazár Maffia) féle  recept szerint készült, teljességgel gátlástalan, hazug, egyoldalú  ELVESZI/ELVENNÉ  A LEHETŐSÉGET IS AZ EMBEREK ELŐL, HOGY MEGISMERHESSÉK A VALÓSÁGOT AZ UKRÁN-OROSZ KONFLIKRUS KAPCSÁN. LEGALÁBBIS AZOK ESETÉBEN AKIK MÉG VAKON MEGBÍZNAK A FŐSODRATÚ MÉDIÁBAN.

Hülyének nézik az embereket, ahogy hülyének nézték őket a 2 évig tartó COVID-hazugságokkal, a covid-sajtóban. Természetesen ugyanazok a sajtótermékek  terjesztik az ukrán hadi FAKE NEWS-okat, amelyek terjesztették a Covid FAKE NEWS- okat.
Ezek a szerkesztőségek világszerte  hatalmas pénzeket zsebelnek be, mely igazi júdáspénz a tömegtájékoztatás kasszájában.
Elárulják érte az olvasókat, nézőket. A sajtó becsületét. A hitelességet. Tudatosan félrevezetik az embereket, becsapják, be akarják csapni őket.
A Great Reset uraságainak semmi nem drága, ha a Sátán legnagyobb fegyverét, a HAZUGSÁGOT KELL BEVETNIÜK AZ EMBEREK ELLEN!!!

Az ukrán háborús propaganda PR-osai gyártják a FAKE NEWS néven ismertté vált háborús propagandát, a manipulatív cikkeket, ezeket – mint a covid-mizéria alatt – folyamatosan küldik szét a Mainstream média sajtótermékeinek több nyelvre fordítva.
Mindez egy célt szolgál, megfosztani az igazság és a valóság megismerésétől az embereket.

A alábbi cikk erről a Fake News gyárról, az ukrán háború hazug és manipulatív PR tevékenységéről mutat be egy szeletet. Láttunk ebben már régi háborúkból, balesetekből, robbanásokból ellopott jeleneteket, képeket, sőt háborús videó játékok, vagy éppenséggel a Csillagok háborúja sci–fi klasszikus harci jelenetei is belefértek. Szerencsére, az emberek nem teljesen idióták s  a legtöbb ilyen kamu hírt kiszűrték.

Sajnálatos módon az agymosott, beszélő főemlőssé degradáltak csapata nem hajlandó gyanakodni az efféle átlátszó hazugságokra, s bár sokuknak fogalmuk sincs mi az az Ukrajna, egyáltalán hol van vagy mit csinál, mégis könnyes szmájlikkal hirdetik szimpátiájukat, szajkózzák az ócska és primitív szlogeneket, rakják ki profilképükre az ukrajnai neonácik zászlajait, jeleit. Ez az igazi hadi agymosás.

Az alábbiakban Dan Cohen oknyomozó újságíró feltárja a külföldi stratégák, washingtoni lobbisták és hírszerzéshez kapcsolódó média hálózatát Ukrajna hadi PR-villogása mögött.

Ukrajna propagandaháborúja: nemzetközi PR-cégek, DC lobbisták és a CIA

WASHINGTON DC – Az Ukrajnán belüli orosz offenzíva február 24-i megkezdése óta az ukrán katonaság az orosz Góliáttal szembeszálló, nyüzsgő hősies kis hadsereg képét akarja az emberek elé tárni.

Az ukrán katonai rátermettség megítélésének erősítésére Kijev folyamatosan kifinomult propagandát folytatott, amelynek célja a nyugati országok nyilvános és hivatalos támogatásának felkeltése.

A kampány nyelvi útmutatókat, kulcsüzeneteket és több száz propagandaplakátot tartalmaz, amelyek némelyike ​​fasiszta képeket tartalmaz sőt, neonáci vezetőket is dicsér.

Ukrajna PR-erőfeszítései mögött külpolitikai stratégák, washingtoni lobbisták és hírszerzéshez kötődő médiumok hálózata áll.

Ukrajna propagandastratégiáját dicséretben részesítette egy NATO-parancsnok, aki azt mondta a Washington Postnak : „Nagyon kiválóak a stratcomban – a médiában, az információs műveletekben és a lélektani manőverekben  is.”

Post végül elismerte, hogy “nyugati tisztviselők azt mondják, hogy bár nem tudják önállóan ellenőrizni a Kijev által a közölt harctéri helyzetről szóló információk nagy részét, beleértve mindkét fél veszteségi adatait is, ennek ellenére nagyon hatékony támogatást nyújtanak ezek terjesztéhez.”

A propaganda-törekvés kulcsa a PR-cégek nemzetközi légiója, amelyek közvetlenül az ukrán külügyminisztériummal dolgozik össze az információs hadviselésben.

A PR Week iparági híroldal szerint a kezdeményezést egy névtelen személy indította el, aki állítólag egy ukrajnai székhelyű PR-céget alapított.

“A háború első órájától kezdve úgy döntöttünk, hogy csatlakozunk a külügyminisztériumhoz, hogy segítsünk nekik a hivatalos források terjesztésében, hogy hogy megmutassák az igazságot a világnak” – mondta a névtelen figura a PR Weeknek . „Ez egy hibrid háború: véresen harc, hatalmas dezinformáció és hamis kampányok keveréke, amelyet Oroszország vezet [sic].”

A névtelen adat szerint több mint 150 PR-cég csatlakozott a propagandahálózathoz.

A nemzetközi erőfeszítések élén Nicky Regazzoni a PR Network közkapcsolati cég társalapítója és Francis Ingham, az Egyesült Királyság kormányával szoros kapcsolatban álló vezető PR tanácsadó áll. Ingraham korábban Nagy-Britannia Konzervatív Pártjának dolgozott, tagja az Egyesült Királyság Kormányzati Kommunikációs Szolgálat Stratégiai és Értékelő Tanácsának, a Nemzetközi Kommunikációs Tanácsadó Szervezet vezérigazgatója, és vezeti a brit önkormányzati kommunikátorok tagsági testületét, az LG Comms-t.

„Az a megtiszteltetés ért bennünket, hogy az elmúlt néhány napban segíthettünk az ukrán kormány támogatására irányuló erőfeszítések összehangolásában” – mondta Ingham a PRovoke Media -nak .

„Az ügynökségek egész csapatokat ajánlottak fel Kijev támogatására a kommunikációs háborúban. Az ukrán külügyminisztériumnak nyújtott támogatásunk megingathatatlan, és mindaddig folytatódik, ameddig szükséges.”

( lásd a megszervezett videók, betanított színészekkel előállított kamu háborús képek, megírt sajtóanyagok- szerk. megj. ) 

Miután egy névtelen ukrán személy csatlakozott a kijevi kormány propaganda stábjának két vezető PR-figurájához, az ukrán külügyminisztérium egy dossziét ( archivált ) hozott nyilvánosságra olyan anyagokkal, amelyek a PR-ügynökségeket a „kulcsfontosságú üzenetekről”, a jóváhagyott nyelvezetről és a leleplezéshez szükséges tartalomról tájékoztatták (propagandakonstrukciók, szélsőjobboldali és neonáci propaganda).

A mappát Yaroslav Turbil üzemelteti, akit a LinkedIn oldala a következőképpen ír le:

„Az Ukraine.ua – Ukrajna globális kommunikációs digitális ökoszisztémájának – vezetője. Stratégiai kommunikáció és országmárka promotálója.” Turbil több „civil társadalmi” szervezetnél dolgozott, amelyek szorosan kapcsolódnak az Egyesült Államok kormányához, és az Internews-nál, egy amerikai hírszerzéshez kötődő szervezetnél gyakornok, amely a sajtószabadság előmozdításának leple alatt működik.

A dossziéban terjesztett propagandakonstrukciók között található a Kígyó-szigeti incidensről készült, hamisnak bizonyult videó, amelyen a jelentések szerint egy kis szigeten állomásozó ukrán határőrök meghaltak, miközben egy orosz hadihajóval vették fel a harcot.

Zelenszkij elnök sajtótájékoztatót tartott, amelyben bejelentette, hogy Ukrajna Hőse kitüntetést adományoz ezeknek a férfiaknak, és a  mainstream média pedig széles körben terjesztette a történetet. Az állítólagos hősi halott katonák azonban élve és egészségesen kerültek elő, amivel bebizonyosodott, hogy valótlan híreket kreáltak.

A dosszié egy másik mappáját az ukrán MFA grafikusa, Dasha Podoltseva vezeti, és több száz propagandagrafikát tartalmaz, amelyeket európai és egyesült államokbeli művészek készítettek.

Némelyik általános „nincs háború” üzenetet tartalmaz, míg több tucat másik kép „Kiev szellemét” – egy hősies ukrán pilótát ábrázol, akiről kiderül, hogy nem is létezik – és persze ezen túl még a hamis „Kígyósziget 13” esetet is méltatja.

Sokan idegengyűlölő és rasszista nyelvezetet használnak és néhányan kifejezetten dicsérik a prominens ukrán neonácikat, köztük Jevhen Karast, a C14, a Jobb Szektor fasiszta félkatonai szervezet és a neonáci Azov zászlóalj vezetőjét.

Több kép „banderita turmixokat” mutat be, mely utalás a Molotov-koktélokra, amelyeket Stephan Bandera néhai OUN-B parancsnokról neveztek el, aki együttműködött a náci Németországgal a zsidók és lengyelek tömeges meggyilkolásában a második világháború alatt.

Egy másik kép a „Gyógyíthatatlan betegségek enciklopédiája” című könyvet ábrázolja, amely felsorolja Oroszországot, Fehéroroszországot, Észak-Koreát, Szíriát és Eritreát.

Íme pár példa a megreált ukrán-propaganda dossziéjából: 

„Imádom az NLAW-t” – Következő generációs könnyű páncéltörő fegyver, amelyet a nyugati kormányok biztosítottak az ukrán hadseregnek
A mezőket testekkel trágyázó grafikon ez áll: „Nagymama tanácsa a moszkovitáknak: Bújj el a mezőkre, Ha a seregünk kezében halsz meg, a napraforgó jobban fog növekedni”

„Köszönjük Ukrán Hadsereg” az Azovi Gárda Wolfsengel azonosítóval a karján.
„A gyógyíthatatlan betegségek enciklopédiája: Oroszország, Fehéroroszország, Észak-Korea, Szíria, Eritrea”
A moszkvai megszállás ellen. A moszkvai egy idegengyűlölő kifejezés, amelyet az oroszok leírására használnak
Miklós cárt, Vlagyimir Lenint, Joszif Sztálint és Vlagyimir Putyint ugyanannak a „mentális moszkvai sárkánynak” nevező grafika.

“Bandera turmix”

„Putyin orkjait megkorbácsolták” – Az ork egy idegengyűlölő kifejezés az oroszra, amelyet az ukrán nacionalisták használnak
A neonáci félkatonai jobboldali szektor zászlaja. A piros a „vér”, a fekete pedig a „talaj”
Ukrajna vagy Valhalla – utalás arra, hova mennek a skandináv mitológiai hősök haláluk után, ezt a témát a neonácik gyakran kisajátítják
Felhívás Ukrajna feletti repülési tilalmi övezet kialakítására, az Oroszország által bombázott neonáci Azov zászlóalj által használt épület képével
Özönlenek a külföldi szélsőségesek Ukrajnába

A dosszié egy hivatkozást is tartalmaz a Külügyminisztérium „Harc Ukrajnáért” nevű oldalára , amely útmutatást ad azoknak a külföldieknek, akik csatlakozni kívánnak Ukrajna neonáci jellegű fegyveres erőihez – az „Ukrajna Nemzetközi Védelmi Légiójához”.

Miután Zelenszkij felszólította a külföldi harcosokat, hogy állítsanak fel egy dandárt, a világ minden tájáról, köztük az Egyesült Államokból, az Egyesült Királyságból, Kanadából, Ausztráliából, Spanyolországból, Kolumbiából, Brazíliából , Chiléből és más helyekről is érkeztek harcosok Ukrajnába, hogy harcoljanak az oroszok ellen. Mások, akiknek nincs harci képzettségük vagy tapasztalatuk,  úgynevezett „háborús turizmusra” érkeztek, amit egy brit katona egyszerűen csak „golyófogónak” nevezett.

Az ukrán külügyminisztérium hivatalos toborzási grafikája

Az ukrán kormány szerint több tízezren válaszoltak a felhívásukra, azonban egyes kommentátorok kétségeiket fejezték ki ezekkel a számokkal kapcsolatban, és ezt az adatot egyszerű propaganda-fogásnak tulajdonították.

Az Ukrajnába érkező külföldiek azonban szembe találták magukat a rögvalósággal, ami teljesen más volt, mint amire számítottak.

Az orosz légierő azokat a katonai létesítményeket kezdte el bombázni, ahol a külföldről érkezett katonák állomásoztak. Egy spanyol zsoldos a szomszédos Lengyelországba menekülve úgy nyilatkozott, hogy akár több ezer társa is életét veszthette a támadásban.

Egy amerikai zsoldos, egy mentőautóba bújt, hogy elmeneküljön a frontvonalakról , arra figyelmeztetett , mert az ukrán hatóságok golyófogónak használják a külföldieket és azzal fenyegetik őket, hogy megölik őket, ha nem harcolnak.

Fogalmak ukrán olvasatban

A dosszié egyik dokumentuma az ukrán kormány által meghatározott elfogadható nyelvezetet vázolja fel az Oroszországgal folytatott konfliktusról ukrán felfogásban.

„Az olyan orosz kifejezések, mint a „krími népszavazás” vagy „a krími nép akarata”, teljességgel elfogadhatatlanok” – áll a dokumentumban az Ukrajnától való elszakadásról szóló 2014-es, elsöprően sikeres népszavazásra utalva.

A dokumentum elfogadhatatlannak tartja a „Donbászi polgárháború”, „Belső konfliktus”, „Konfliktus Ukrajnában” és „Ukrán válság” kifejezéseket, amelyek az ukrán hadsereg háborúját írják le a Donbász-régió szakadár köztársaságaival. Mindez annak ellenére így van, hogy az ENSZ Emberi Jogi Főbiztosának Hivatala becslése szerint 2014 óta 14 200 ember, köztük 3404 civil vesztette életét a donbasszi harcokban Ukrajnában.

Ezen kifejezések helyett a dokumentum az „Orosz Föderáció fegyveres agressziója Donbassban, nemzetközi fegyveres konfliktus, Ukrajna elleni orosz háború, orosz-ukrán fegyveres konfliktus” kifejezések használatát írja elő.

Kulcsüzenetek

Egy másik „Kulcsüzenetek” című dokumentum konkrét propaganda-állításokat tartalmaz, amelyeket széles körben terjesztettek a nyugati médiában, de azóta hiteltelenné váltak. Az egyik rész azt állítja, hogy „egész Európa a nukleáris katasztrófa szélére került, amikor az orosz csapatok megtámadták Európa legnagyobb atomerőművét Zaporozsjéban ”.

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség főigazgatója, Rafael Mariano Grossi azonban azt mondta , hogy a zaporozsjei erőműnél egy oroszok egy olyan épületet lőttek amely nem tartozott az erőműhöz, hanem harcászati kiképzőközpont volt. Az orosz csapatok hagyták tovább dolgozni az ukrán munkásokat, akik folytatták az üzem működtetését.

Egy másik részben köszönetet mondtak Törökországnak azért, mert lezárta a Dardanellákat az orosz hadihajók elől. Recep Tayyip Erdogan török ​​elnök azonban minden katonai hajó előtt lezárta a Boszporusz és a Dardanellák-szorost, így a NATO és az orosz hajók sem férhetnek hozzá a Fekete-tengerhez.

A dokumentum kulcsfontosságú üzenetei közé tartoznak a köszönetnyilvánítások a háborúellenes tüntetések kapcsán, amiért ezzel is támogatják Ukrajnát az oroszok elleni védekezésben.

Ez a nagy Ukrajna-barát tüntetésekre vonatkozik Európában, amelyeken az Egyesült Államokat és a NATO-t felszólították, hogy hozzanak létre repüléstilalmi zónát Ukrajna felett, és lőjék le az orosz katonai repülőgépeket, ami a konfliktust akár egy nukleáris világháborúvá is változtathatja.

Azt állítják az ukránok, hogy az orosz propaganda ellenére nincs faji vagy etnikai megkülönböztetés Ukrajnában amikor külföldi állampolgárok lépnek ki az államhatáron.

Azonban számos videó és és írott dokumentum azt mutatja, hogy az ukrán hatóságok megakadályozzák például afrikaiak elmenekülését a harcok elől. Még a New York Times is, – ami aligha a Kreml propaganda bástyája – közzétett egy jelentést , amely bizonyítja ezeket a rasszista gyakorlatokat.

Az egyik információ szerint „Március 16-án az orosz erők bombát dobtak egy színházra, amit 1300 civil használt menedékhelyként. Az áldozatok száma még nem ismert.”

Amint azonban arról Max Blumenthal beszámolt , úgy tűnik, hogy a robbanás a neonáci Azov zászlóalj által tervezett hamis zászló hadművelet eredménye, amelynek célja a NATO beavatkozásának kikényszerítése.

A teljes cikk az Informatia Libera,  oldalán olcasható

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: