KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kijevi állítás szerint hatalmas volt az éjszakai légitámadás

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az ukrán légierő, közlése szerint csütörtök éjjel és péntek reggel masszív orosz légitámadás érte az országot. A tisztviselők országszerte több helyszínen is károkról számoltak be.

Az oroszok által eddig még meg nem erősített légitámadásban, állítólag több tucatnyi drón, cirkálórakéta és ballisztikus rakétát vetettek be. Jurij Ignat, az ukrán légierő szóvivője a médiának úgy nyilatkozott, hogy „még soha nem láttunk egyszerre ennyi célpontot a monitorainkon”.

Vitalij Klitschko kijevi polgármester elmondta, hogy megrongálódott egy metróállomás, valamint több raktárépület is az ukrán főváros két különböző kerületében. Hivatala szerint egy üzletközpontot is lángba borult.

Szergej Lisak, a Dnyepropetrovszki terület vezetője arról számolt be, hogy a régió fővárosában, Dnyepr városában egy bevásárlóközpontot ért találat. Oleg Sinegub, a Harkovi területről származó kollégája azt mondta, hogy több „polgári infrastruktúra” sérült meg, köztük raktárak és egy egészségügyi intézmény.

Denis Shmygal miniszterelnök arról számolt be, hogy Harkov városában gondok voltak az áramellátással. Ezt Igor Terekhov, a város polgármestere is megerősítette. Károk keletkeztek még Lemberg, Szumi, Odessza és Zaporozsje régiókban is. A miniszter azt állította, hogy „a legtöbb légi célpontot elfogták” az ukrán erők.

Ignat az országos televízióban azt állította, hogy Oroszország „mindent” bevetett az arzenáljából a kamikaze drónoktól a hiperszonikus, levegőből indítható Kinzsal rakétákig.

Moszkva korábban azt állította, hogy Kijev hajlamos eltúlozni az Oroszország által a konfliktusban használt Kinzsal rakéták számát, hogy azt állítsa, hogy elfogta ezeket a lövedékeket.

Az ukrán tisztviselő becslése szerint Oroszország 18 Tu-95-ös stratégiai bombázót vetett be az éjszaka folyamán, amelyekről a levegőből indítható rakétákat lőttek ki.

Valerij Zaluzsnij, Ukrajna vezető tábornoka később azt mondta, hogy a hadsereg 158 különálló indítást észlelt, és azt állította, hogy 27 drónt és 87 cirkálórakétát tudtak megállítani. A Kinzsal kilövések számát ötre tette.

Ez is érdekelheti:  Több mint egymillió forinttal jutalmazzák a kecskeméti Mercedes-Benz gyár összes dolgozóját

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: ukrán tűzoltóegységek munkában / A képet pénteken osztotta meg Igor Klimenko ukrán belügyminiszter. © Telegram / Klymenko_MVS

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük