KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Itt a Mol bejelentése: két lépcsőben emelik az árakat

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Pénzügyminisztérium még júliusban hozta nyilvánosságra, hogy a január elsejétől életbe lépő uniós előírásoknak való megfelelés céljából emelni kell a jövedéki adót – emlékeztet az Index.

Ezt követően Hernádi Zsolt, a Mol csoport elnök-vezérigazgatója részletezte, hogy

a benzinkutakon 41 forintos áremelkedés várható.

Az Index értesülése szerint a vállalat két lépésben hajtja végre a kötelező jövedékiadó-emelést: először január elsején, majd a hónap közepén, megosztva, 20, illetve 21 forinttal növelik az adót.

Azt is elmondta, hogy ha az emelés időszakában a makrogazdasági környezet egyéb árváltozást hoz a nagykereskedelmi szektorban, azt a kiskereskedelmi piac is követni fogja.

Ezáltal a fogyasztókat nem terheli majd egyszerre ez a plusz adóteher.

Igaz hogy szeptemberben az üzemanyagok áráért több mint 100 forinttal többet kellett fizetni a kutakon, de a tavalyi év azonos időszakához képest a kiskereskedelmi ár 130-160 forinttal alacsonyabb. Az árak emelése a mostani adóemelés miatt lehetséges lett volna, de a Mol csoport hosszú távú stratégiát követ a kiskereskedelmi területen is, amely mögött más üzleti racionalitás húzódik.

Úgy döntöttünk, hogy a fogyasztók érdekeit figyelembe véve két részletben érvényesítjük a kötelező jövedékiadó-emelést: az első emelésre január elsején, a másodikra pedig nagyjából január 15-én lehet számítani, először 20, majd 21 forinttal 

– mondta az Indexnek Orosz András, a Mol magyarországi kiskereskedelmi igazgatója.

NIF

Ez is érdekelheti:  Medvegyev: Fico és Orbán kivételek

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük