KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Brüsszel csepegtet, 780 millió eurót kegyeskedtek átutalni hazánknak

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az Európai Bizottság ma, azaz csütörtökön átutalta Magyarországnak a Helyreállítási Terv (röviden: RRF) 3,9 milliárd eurós hitelének előlegét. Ez 780 millió eurót tesz ki, ami a teljes hitelösszeg mintegy 20 százalékát jelenti – írta meg a Mandiner.

Emlékeztettek, az 500 milliárd eurós helyreállítási alapot az Európai Unió annak idején abból a célból hozta létre, hogy segítsen a tagállamok gazdaságainak talpra állni a covid okozta sokkból.

A Magyarország elleni különböző eljárások miatt azonban eddig ebből a forrásból nekünk nem jutott egy cent se, igaz, a folyósítás más országok esetében is akadozik.

A közelmúltban az EB a kohéziós források kapcsán is pozitív döntést hozott, miután elismerte a magyar igazságügyi rendszert érintő kormányzati átalakításokat. Ezzel azonban az igen bonyolult történetnek még nincs vége, bár a tanárok jövő évi, jelentős béremelése például megvalósulhat.

A ma befutott összeg azonban nem a kohéziós pénzeket érinti, a most megkapott összeg annak a REPowerEU csomagnak a része, ami az energetikai megújulást, továbbá a zöldenergia-felhasználás bővítését hivatott segíteni.

Posztjában Varga Mihály pénzügyminiszter felidézte, Magyarország módosított helyreállítási tervét december 8-án fogadták el az uniós pénzügyminiszterek, így hárult el az akadály a hazánknak járó források folyósítása elől.

NIF

Ez is érdekelheti:  Biden már azt sem tudja, hogy milyen évet írnak - rövidhír

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük