KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kijevi állítás szerint a Wagner csoport alapítója hazudott Bahmut bekerítéséről

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Jevgenyij Prigozsin, a Wagner orosz zsoldoscsoport alapítója hazudott arról, hogy a fegyveresei által állítólag bekerített, donyecki régióbeli Bahmut városában tartózkodik – írta pénteken az ukrán védelmi minisztérium által létrehozott Nemzeti Ellenállási Központ.

Prigozsin rögzített egy videófelvételt, amelyben azt állítja, hogy Bahmutot körülvették az orosz erők – emlékeztetett a központ, rámutatva arra, hogy a videót viszont nem Bahmutban, de még csak nem is a város környékén rögzítették, mivel – tudomásuk szerint – Prigozsint személyi testőrsége biztonsági okokból nem engedi őt oda. A központ szerint a videót Paraszkovijivka faluban rögzítették, amelynek elfoglalását az orosz hadsereg február 20-án jelentette be.

A központ a videót provokációnak és a megszállók félretájékoztatási kampánya részének minősítette, amelynek szerinte az a célja, hogy pánikot keltsen a lakosság körében. Emlékeztettek arra, hogy Prigozsin nem először színlelte, hogy az első vonalban van, valójában viszont a hátországban tartózkodott. Januárban például egy volodimirivkai barlangból közölt fényképet, és azt állította, hogy a szoledari sóbányáknál van, ahol akkor harcok folytak – fűzte hozzá a központ.

Kiemelt képen: Bahmut – AP Photo
Füst az artemovszki harcok helyszínén. 

 

Prigozsin Zelenszkijnek: az orosz erők gyakorlatilag körülzárták Bahmutot, engedje haza az öreg és gyerekkorú ukrán katonákat

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: