KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kétmilliárd forintos bírságot kaphat a Ryanair

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Olyan adót akar áthárítani a légitársaság, amelyet Európa más országaiban gond nélkül megfizet.

Az Index arról ír, hogy a panaszok nagy száma miatt soron kívüli vizsgálatot rendel el a fogyasztóvédelemért felelős miniszter a Ryanair ellen. A magyar kormány elfogadhatatlannak tartja és elutasítja, hogy a Ryanair a légitársaságokra kivetett különadót áthárítja az utazókra. A magyar hatóságok akár kétmilliárd forintos fogyasztóvédelmi bírságot is kiszabhatnak a légitársaságra. Az Igazságügyi Minisztérium szerint ugyanis

minden évben számos fogyasztói panasz érkezik a légitársasággal szemben,

többségében járattörléssel, nem megfelelő tájékoztatással, poggyászkezeléssel és az utasokkal való kommunikációval kapcsolatban.

A lap hangsúlyozza: a kormány azt is elfogadhatatlannak tartja, hogy a légitársaságokra kivetett extraprofit-különadóját áthárítja a cég az utazókra. Az RTL megkeresésére a kormány elárulta, hogy a rendkívüli ellenőrzésen egyebek között a légitársaság panaszkezelését vizsgálják. Ha jogsértést találnak, a bírság akár kétmilliárd forint is lehet. Hozzátették: az ellenőrzés a nyári időszakban folyamatosan tart.

A kormány nem kíván részt venni az „útszéli, kocsmai handabandázásban”

Emlékeztettek: az extraprofitadóról szóló rendelet június 5-én jelent meg a Magyar Közlönyben. A rendelet értelmében a repülőjegyekre 3900, valamint 9750 forint különadót vetnek ki. A légitársaság a kormány bejelentését követően is már azt írta, hogy több mint hülyeség különadót kivetni a légitársaságokra, amikor azok nem nyereségesek. Majd arról tájékoztatták az utasaikat, hogy Európán belül 3900 forintot, azon kívüli úti célokra pedig 9750 forintot kell fizetniük minden jegyért. Az összeggel utólag terhelik meg a bankkártyát, amellyel a foglalás készült.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter akkor elmondta: elfogadhatatlannak tartja, hogy a Ryanair a légitársaságokra kivetett extraprofit-különadót áthárítja az utazókra. A Ryanair szerint Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszternek bocsánatot kell kérnie. A miniszter erre azonban úgy reagált, hogy

ha valakinek bocsánatot kell kérnie, az a Ryanair, mert olyan adót akar áthárítani a légitársaság, amelyet Európa más országaiban gond nélkül megfizet.

A kormány ezzel az üzengetést lezártnak tekinti, és nem kíván részt venni az „útszéli, kocsmai handabandázásban”.

Ez is érdekelheti:  Magyar Péter, a „politikus” – avagy a pszichopata, a tömegpszichózis és az impotencia

Mandiner

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük