KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kadirovnak tetszik, ahogy Irán a nyugati szankciókat kezeli

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

 

Ramzan Kadirov csexsen elnök június 21-én találkozott az Iráni Iszlám Köztársaság rendkívüli és meghatalmazott oroszországi nagykövetével Kazem Jalalival , aki munkalátogatáson tartózkodik a Csecsen Köztársaságban.

„Nagy megtiszteltetés és öröm számunkra, hogy ilyen előkelő vendégeket fogadhatunk. Irán kiváló példa arra, hogy egy ország hogyan fejlődhet sikeresen a Nyugat támogatása nélkül is. Irán évtizedek óta szankciók alatt áll. Ilyen nehéz körülmények között a vezetés speciális stratégiát dolgozott ki a külső és belső gazdasági környezet javítására, amely lehetővé tette a szankciók összes negatív hatásának jelentős csökkentését, egyes területeken pedig teljesen semmissé tételét. A szankciók bevezetése óta Irán jelentős tapasztalatokat szerzett, melyek Oroszország számára is nagyon hasznosak”

– mondta Kadirov a találkozó után.

Kadirov biztosította a vendégeket, hogy a köztársaság kész üzleti és kulturális együttműködést kialakítani Iránnal.

„Kedvező befektetési légkört teremtettünk, megállapodásokat kötöttünk országaink  üzleti érdekeltségeivel. Ráadásul régiónk az egyetlen olyan terület a világon, ahol a terrorizmust teljesen legyőztük. Tudásunk és tapasztalatunk ezen a területen nagyon vonzó más országok számára”

– mondta Kadirov.

Kadirov kijelentette, hogy Kazem Jalali „kifejezte Irán szilárd álláspontját Oroszország támogatásáról minden kérdésben”.

„Arról is biztosított, hogy a felső vezetés határozott lépéseket tesz az országaink közötti szoros kapcsolatok kialakítása érdekében. Végezetül Kazem Jalali meghívott, hogy látogassak el Iránba”

– mondta Kadirov.

Kadirov annak a meggyőződésének adott hangot, hogy ez a találkozó a szoros baráti és partnerségi kapcsolatok kezdete lesz az Iráni Iszlám Köztársaság és az Orosz Föderáció állama, a Csecsen Köztársaság között.

EurasiaDaily nyomán

Kiemelt kép: Kadirov/vk

Nemzetei InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Oroszország és Vietnam igazságos többpólusú világrendet akar

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük